Förtitt: Fallout 4

En man och hans hund.

Ett av årets hetaste spel stavas Fallout 4 och hypen på redaktionen har varit igång sedan spelet utannonserades i maj. Sedan dess har nyheterna haglat som spön i backen och vi har bland annat fått veta att spelet aldrig kommer ta slut och att det inte finns någon maxlevel.

Därför var det en självklarhet för mig att boka in Fallout 4 när det vankades Gamescom och det jag fick se ser såhär på förhand riktigt trevligt ut. Det finns dock några orosmoln, men det tar jag upp lite senare.

1

Presentationen som vi bjöds på inleddes med en förbaskat rolig introduktionsfilm som visade hur viktig styrkan är i världen efter att kärnvapenkriget slagit ut den och förvandlat samhället till en gigantisk soptipp. Filmen, som är animerad i tecknad stil, riktar sig till överlevare och är sådär pedagogiskt komisk som bara Fallout kan vara. Vi får en introduktion till "The seven specials" och hur levelsystemet fungerar.

Därefter rullade presentationen över till en demosession från staden Lexington som belamrats med allt från "ghouls" till "raider psychos" och annat löst pack. Mycket av det som visades upp känns igen från Fallout 3 och Fallout New Vegas, men denna gången större, snyggare och så klart bättre.

2

En sak som slog mig medan demot spelades upp var hur otroligt snygga miljöerna i Fallout 4 är. Spelet har fått mycket skit för sin grafik, och en del av kritiken håller jag absolut med om, men det är svårt att undgå hur inbjudande till utforskning radioaktiva USA är. Jag längtar efter att samla skrot, bygga vapen och spana in varenda millimeter av det utslagna samhället.

Det negativa är att karaktärerna i Fallout 4 ser ganska fula ut. Okej för att spelet till största del utspelas ur förstapersonsperspektiv, men här hade jag ändå förväntat mig lite mer. Likaså gäller huvudkaraktärens hund vars rörelser inte känns helt naturliga. Här borde Bethesda snegla mer på exempelvis The Witcher 3 som lyckats väl med animationerna av djuren.

3

Vi får även förklarat för oss att menyerna är en central del av Fallout 4-upplevelsen och att vi därför kommer att spendera en hel del stirrandes på tillbehöret "pip boy". Menysystemet i den påminner väldigt mycket om motsvarande dito i Fallout 3, så de redan invigda lär känna igen sig.

Fallout 4 kommer att släppas till PC, Playstation 4 och Xbox One i november. Här på redaktionen är vi ohyggligt taggade på att äntligen få sätta klorna i Fallout 3s efterlängtade uppföljare.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Andréas Göransson

Andréas Göransson

Chefredaktör

Från de skånska myllorna i söder kommer Eurogamers chefredaktör. Uppväxt med en Gameboy i sina svettiga labbar var Andréas länge Nintendo-frälst. Detta kom att ändras under mitten av 90-talet då Sony släppte sin gråa förstfödda. Sedan dess spelar Andréas det mesta, även om Pokémon fortfarande ligger honom närmast om hjärtat.

Relaterat material

FeatureThe Witcher III: En värld utan kompromisser

Adam har fått chanen att intervjua Witcher-teamet om spelvärlden i deras efterlängtade rollspel.

FeatureLucas Jones: Därför vann Nintendo årets E3 för mig

Redaktionens Nintendo-skåning är arg. Mycket arg.

RekommenderatRecension: Mario & Luigi: Paper Jam Bros

Papper har aldrig varit roligare i spel.

FeatureE3 2016: Så här var EA:s presskonferens

Snabbguiden för den som vill veta mer utan att se hela konferensen

Nintendo Switch - spelen, specifikationer, releasedatum och allt vi vet om den nya maskinen

Från kontroller till mjukvara, här är vad du kan förvänta dig av Nintendos nya system.

Andra saker på sidan...

Kommentarer (0)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading