Förtitt: Mario Tennis: Ultra Smash

Vår älskade Mario med vänner är tillbaka i ännu ett hysteriskt sportspel.

Nintendo har blivit experter på att skapa sportspel med sina egna ikoniska karaktärer. Vi har sett Mario i omgångar spela golf, åka gocart, lira fotboll och även smasha tennisbollar som om det inte fanns någon morgondag.

Den japanska speljättens arkadiga upplevelser är ett lättsamt sätt för oss som inte är särskild insatta i sportens alla gyllene regler att snabbt få en fix, spöa en polare och ha förbaskad kul. Mario Tennis: Ultra Smash till Wii U är ett sådant typexempel och undertecknad fick en stund tillsammans med det i Nintendos bås under Gamescom 2015.

1

Upplägget påminner ruskigt mycket om föregångarna. Det går snabbt och enkelt att lära sig kontrollen och inom ett ögonblick är du kung på banan. Jag testade att spela tillsammans med Bergsalas finska PR-person och det var en strid på liv och död som utspelades där och då. Han spelade som Bowser och jag som Mario - ett klassiskt möte mellan två djupt rotade fiender.

Den som lirat tidigare Mario Tennis-spel kommer snabbt att känna igen sig. Med styrspaken navigerar du runt på banan, med B slår du ett lätt slag och med A ett mycket hårdare. Bollen far fram och tillbaka över banan och det är svårt att inte ryckas med. Nintendo kan det här med lokal multiplayer och jag kan tänka mig att detta är ett spel som, tillsammans med Super Smash Bros, kommer att förgylla många sena partykvällar. Nytt för just Ultra Smash är "Jumpshot" vilket får min karaktär att ta ett välriktat skutt upp i luften för att sedan dänga bollen hårdare än någonsin.

2

I vanlig ordning skjuts olika items ut på banan för att röra det det hela lite extra. Med svamparna blir min karaktär superstor och svinstark vilket under en kort stund gör mig övermäktig gentemot min motståndare. Nackdelen är att karaktären blir långsammare och har svårt för att träffa skott som skjuts mot sidorna.

Självfallet kommer Mario Tennis: Ultra Smash att levereras med ett rikt karaktärsgalleri och stöd för online. Jag får veta att varje karaktär har sina egna speciella förmågor och att Nintendos mål med spelet är att var och en ska hitta sin favorit, precis som i företagets andra sporttitlar. Dessutom är det många karaktärer som gör sin debut i Ultra Smash. Vilka det rör sig om får jag dessvärre inte veta utan det får jag själv upptäcka när spelet släpps i vinter.

3

Kanske blir Mario Tennis: Ultra Smash det perfekta spelet för förfesten innan nyårskalaset? Det återstår att se men än så länge lovar detta mer än väl.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Andréas Göransson

Andréas Göransson

Chefredaktör

Från de skånska myllorna i söder kommer Eurogamers chefredaktör. Uppväxt med en Gameboy i sina svettiga labbar var Andréas länge Nintendo-frälst. Detta kom att ändras under mitten av 90-talet då Sony släppte sin gråa förstfödda. Sedan dess spelar Andréas det mesta, även om Pokémon fortfarande ligger honom närmast om hjärtat.

Relaterat material

Recension: MLB 16: The Show

Redaktionen har även i år gett Jonas äran att lira baseball tills händerna ömmar. Hur bra är årets MLB?

EssentielltRecension: FIFA 16

EA har än en gång förbättrat spelserien

FeatureVad är retro?

Jerry inser att han börjar bli gammal.

Andra saker på sidan...

Kommentarer (0)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading