Förtitt: Star Fox Zero

Rymdräven är tillbaka efter många år i dvala.

Ett av de spelen jag saknade mest under Wii-eran var ett ordentligt Star Fox-spel. Okej, Star Fox Adventures till Nintendo Gamecube hade sin charm och var faktiskt, trots kritiken mot det, ett ganska bra spel. Men det nådde verkligen inte upp till den ribba som Lylat Wars till Nintendo 64 hade satt fem år tidigare.

Därför var det med glädje och jubel jag reagerade när Nintendo utannonserade nästa del i serien under E3 2015: Star Fox Zero. Trots att spelet såg grafiskt undermåligt ut och mest liknade en Gamecube-version av gamla Lylat Wars, så var det ändå baserat på den formula jag lär mig att älska som liten och snorig parvel.

2

Och jovisst, Star Fox Zero är förbaskat roligt att spela. Jag fick chansen att mysa lite med det under Gamescom 2015 i Nintendos bås. Spelet påminner mycket om gamla Lylat Wars där kontrollschemat är i princip identiskt och vapenarsenalen fungerar som förväntat. Svårighetsgraden är dock uppskruvad, mycket på grund av Wii Us Gamepad, och det tar en stund innan kontrollen sitter som ett smäck.

Till att börja med kan Star Fox Zero spelas ur två perspektiv; på TVn ser du skeppet i tredjepersonsperspektiv och på Wii U Gamepads skärm utspelas spelet i förstaperson. Här är det fritt fram att välja efter smak och tycke - tredjepersonsperspektivet är enklare om du vill få en klar överblick över rymdkaoset, och förstapersonsperspektivet är enklare om du vill sikta som en sniperkung.

1

Oavsett vad du väljer så nyttjas handkontrollens gyrofunktion till att sikta. Det är obekvämt i början och ett av spelets allra svagaste punkter; Nintendo är nämligen kända för att göra spel med ett kontrollschema som är så enkelt att vem som helst kan lära sig det inom loppet av bara några få minuter.

Det tog mig cirka 30 minuters långdragen kamp innan jag hade kontroll över läget. Därefter var det faktiskt inga större problem då siktet är milimeterprecist och noga finslipat. Förstapersonsperspektivet försökte jag att undvika som pesten men tvingades mot slutet av demot att likt förbaskat ge mig in på det ändå. Nåväl.

3

Star Fox Zero fick ett svagt mottagande, både från fansen och från spelmedia efter Nintendos E3-visning. Det var särskilt den grafiska biten som fick utstå hård kritik och jag är beredd att hålla med här. Nintendo är bevisligen experter på att nyttja sin hårdvara maximalt och skapa spel som är så äckligt snygga att de sparkar stjärt med stortitlar på konkurrerande plattformar. I fallet Star Fox Zero är det tyvärr inte alls så och det sänker mitt första intryck ett par steg.

Jag lär köpa Star Fox Zero när det släpps och spela det tills fingrarna blöder. Nintendo levererar så här på förhand en upplevelse som dels dras med nostalgiska godbitar men som ändå erbjuder något nytt och fräscht. Det trista med kråksången är att spelet är ganska fult, men kan du ha överseende med detta lär titeln vara värd att spana in när det släpps till Wii U i vinter.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Andréas Göransson

Andréas Göransson

Chefredaktör

Från de skånska myllorna i söder kommer Eurogamers chefredaktör. Uppväxt med en Gameboy i sina svettiga labbar var Andréas länge Nintendo-frälst. Detta kom att ändras under mitten av 90-talet då Sony släppte sin gråa förstfödda. Sedan dess spelar Andréas det mesta, även om Pokémon fortfarande ligger honom närmast om hjärtat.

Relaterat material

RekommenderatRecension: Quantum Break

Tillbaka till framtid... Nutid... Adam har spelat Quantum Break!

FeatureFörtitt: LEGO Marvel's Avengers

Vi har lekt bland dansk plast och amerikanska superhjältar.

Följ Eurogamer.se på Närcon Vinter 2016!

Med packade väskor slänger sig Gabriel iväg till Närcon Vinter 2016.

FeatureSåhär var PC Gaming Show

Det här är vad sjutton PC Gaming Show var.

FeatureAndréas krönika #6: Om Jonas Pettersson

Det sker lite ändringar på redaktionen och Andréas berättar om vad som sker, rent praktiskt.

Andra saker på sidan...

Kommentarer (0)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading