Förtitt: The Legend of Zelda: Tri Force Heroes

En för alla. Alla för en.

I väntan på The Legend of Zelda: Wii U var det överraskande att Nintendo under E3 2015 utannonserade The Legend of Zelda: Tri Force Heroes till Nintendo 3DS. Vad som var ännu mer förvånande var att spelet fick releasedatum redan i år, närmare bestämt 23 oktober. Jag är inte den som klagar, The Legend of Zelda är trots allt en av mina favoritserier, och att få chansen att provspela det under Gamescom 2015 två månader senare fick min inre Nintendo-nörd att jubla.

Grafiskt inspirerat av The Wind Waker och A Link Between Worlds, så är Tri Force Heroes som namnet antyder ett spel med tungt fokus på co-op. Du får välja mellan tre olika versioner av Link - en grön, en röd och en blå - och tillsammans med ett gäng vänner eller på egen hand får du möjlighet att utforska en ny del i det fascinerande Zelda-universumet.

1

Tri Force Heroes avnjutes så klart som bäst i sällskap, vilket jag fick uppleva under min demosession med spelet. Jag spelade tillsammans med två representanter för Nintendo och tillsammans fick vi lösa olika pussel; bland annat ett där alla skulle stå på varandra för att kunna döda ett tre Link högt monster. I ett annat pussel var vi tvingade att ta hjälp av varandra för att nå en knapp som befann sig på en pelare en bit upp.

Att vara mån om varandra i Tri Force Heroes är minst lika viktigt som att skydda sin egen rygg. Samtliga spelare delar på en gemensam pott med liv och tar den slut; ja, då är det över för alla. Av den anledningen lade jag och mina medspelare upp en viktig taktik; jag agerade offensiv kraft tillsammans med en av de andra spelarna, medan den tredje samlade på sig feer. Ett drag som vid ett senare i spelsessionen visade sig vara strategiskt smart och riktigt.

3

Det märks att The Legend of Zelda: Tri Force Heroes är tungt inspirerat av Four Swords Adventure och de båda titlarna har mycket gemensamt. Vad som är alldeles nytt för Tri Force Heroes är att du som spelare har möjlighet att fritt välja mellan olika kläder. Vill du se ut som en traditionell Link? Inga problem. Vill du klä dig i Zeldas klänning? Kör på.

Vidare har spelet stöd för co-op både online och spelande via lokalt nätverk. Om du är en ensamvarg och avskyr att spela med andra spelare så går det också bra - du får då dras med datorgenererade medspelare istället. Vill du och en enda vän spela tillsammans blir det däremot trubbel. Nintendo har valt att begränsa co-op-funktionen till tre spelare, vilket jag tycker känns en aningen märkligt.

2

Men trots detta är The Legend of Zelda: Tri Force Heroes ett stycke stabilt Nintendo-spel som garanterat lär släcka hungern inför Wii U-Zelda. Det är grafiskt charmigt, fullt av smarta pussel och jag gillar idén med att samarbete är nyckeln till framgång. Hur den slutgiltiga produkten blir får vi se när det släpps senare i höst.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Andréas Göransson

Andréas Göransson

Chefredaktör

Från de skånska myllorna i söder kommer Eurogamers chefredaktör. Uppväxt med en Gameboy i sina svettiga labbar var Andréas länge Nintendo-frälst. Detta kom att ändras under mitten av 90-talet då Sony släppte sin gråa förstfödda. Sedan dess spelar Andréas det mesta, även om Pokémon fortfarande ligger honom närmast om hjärtat.

Relaterat material

Recension: Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutants in Manhattan

Turtles är tillbaka och Robin är inte nöjd.

FeatureNågra tankar om Nintendo NX

Trots mycket bristfällig information går spekulationerna varma

Feature10 saker vi helst vill se under E3 2015

Vi har berättat vad vi tror kommer visas och inte. Här är vår önskelista inför E3 2015.

Tävling: Vinn kritikerrosade Uncharted 4: A Thief's End och en t-shirt!

Är du redo för det största äventyret någonsin?

FeatureSå var Microsofts Gamescom-konferens

Microsoft matade oss med flera spelsessioner men i stort sett inga överraskningar

Andra saker på sidan...

Kommentarer (0)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading