Förtitt: LEGO Marvel's Avengers

Vi har lekt bland dansk plast och amerikanska superhjältar.

En serie som stått och stampat i princip på samma ställe sedan första spelet är Lego. Trots detta har varje del levererat en snygg, charmig och genommysig upplevelse fastän nyheterna varit få. Lego Marvel's Avengers är inget undantag och det vi testade på under Gamescom 2015 skvallrar om ett spel som fansen lär känna igen sig i och uppskatta.

Visionen med Lego Marvel's Avengers är att sammanfatta de otroligt många år som serietidningen existerat, fast i ett enda spel. TT Games lät berätta under presentationen att man valt att inte begränsa sig men att man i grunden utgått från första filmen. Varje karaktär har sin egna specialförmåga; Hulk kan hoppa superlångt, Quicksilver är övermänskligt snabb och Iron Man kan flyga, för att dra några exempel.

1

Vad som gör Iron Man särskilt speciell är att det finns möjlighet att byta outfit på honom. Samtliga dräkter är hämtade från karaktärens otroligt långa historia vilket blir, som du säkert redan räknat ut, en sjujävla massa olika.

Dessutom har TT Games vräkt på med ett mustigt karaktärsgalleri (närmare bestämt över 100 stycken) där allt från Thor och vidare till Stan Lee (!) finns representerade. Att se Marvels mästertecknare i full järnmundering är en fröjd för varje serienörd och jag kan knappt bärga mig vid tanken att få spela som honom.

Eftersom spelet dignar av karaktärer är det inte helt överraskande att de fungerar bra ihop. Varje figur har en specialattack som framkallas om den sammanförs med en annan. Exempel på en av dessa är kombinationen Iron Man och Black Widow som sparkar dansk plaststjärt.

2

Men hur är Lego Marvel's Avengers att spela då? Den som spenderat sin beskärda del med TT Games plastiga spel kommer direkt att känna igen sig i mekaniken. Du spöar fiender och får dem att upplösas i små klossar, samlar mynt och bygger saker. I sedvanlig ordning är varje karaktär behövlig beroende på vilka uppdrag som ska utforskas, precis som i tidigare delar.

Det är alltså inget revolutionerande spel vi talar om utan snarare en stadig uppdatering med ett stänk av superhjälteglans. De som tröttnat på spelet har med andra ord inget särskilt att hämta (om man inte är en passionerad Marvel-nörd, då) och de som verkligen gillar serien kommer även att uppskatta denna del.

Lego Marvel's Avengers släpps under 2016 till PS3, PS4, PS Vita, Xbox 360, Xbox One, Wii U, 3DS och PC.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Andréas Göransson

Andréas Göransson

Chefredaktör

Från de skånska myllorna i söder kommer Eurogamers chefredaktör. Uppväxt med en Gameboy i sina svettiga labbar var Andréas länge Nintendo-frälst. Detta kom att ändras under mitten av 90-talet då Sony släppte sin gråa förstfödda. Sedan dess spelar Andréas det mesta, även om Pokémon fortfarande ligger honom närmast om hjärtat.

Relaterat material

FeatureFörtitt: Mafia 3

Ett politiskt drama kryddat med slafsigt övervåld.

FeatureAndréas krönika #10: Tack för allt, sjunde generationen

Nu är en era slut. Länge leve Xbox 360 och Playstation 3.

EssentielltRecension: Inside

Läs inte recensionen, gå och spela spelet istället.

FeatureFörtitt: Guitar Hero Live

Musikrenässansen är tillbaka. Vi har spanat in Guitar Hero Live.

RekommenderatRecension: Brothers: A Tale of Two Sons

Ett anspråkslöst men episkt äventyr släpps igen.

Andra saker på sidan...

Kommentarer (0)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading