Racing är långt ifrån min starkaste genre, det ska erkännas. Trots detta hade jag förbaskat kul med The Crew - Ubisofts galna racingspel i öppen värld - när det begav sig i december förra året. Det arkadiga och hämningslösa lockar mig på ett sätt som mer realistiska bilsimulatorer inte ens kommer i närheten av. Med The Crew: Wild Run får vi mer av samma, men större, galnare och bättre. Det ska tilläggas att Wild Run är en expansion till originalspelet. Har du funderat på att köpa spelet behövs alltså själva grundtiteln.

Med Wild Run har utvecklarna växt med sitt community. Därför levereras spelet med nytt innehåll, nya fordon - bland annat motorcyklar och monstertruckar - dedikerade uppdrag och sprillans nya arenor. Mycket krut har lagts på de uppskattade Open World-utmaningarna där fritt körande varvas med utmaningar som spelarna själva skapar och delar med sig av.

1

Nytt för Wild Run är att man nu introducerar dynamiska väderlekar som så väl påverkar spelets utseende, men även relevanta saker som väglag. Om det regnar eller snöar, exempelvis, är det därför klokt att köra med hjärnan och inte hjärtat. Risken finns annars att bilen får sladd och flyger av banan. Bokstavligt talat.

Under min demosession med Wild Run hann jag avverka det fria och galna racingläget så väl som monstertruck och delen där man kör racing med motorcykel. The Crew har aldrig varit roligare än så här och det är en fröjd att volta med monstertrucks, slira i kurvorna med motorcyklarna och jaga millisekunder på racingbanan. Tack vare spelets förbättrade vyer får jag numera en klar överblick över horisonten och ser mer än vad som någonsin tidigare var möjligt.

2

Jag slirar i vattenpölar, manövrerar i grus och lera och förundras över hur långt racinggenren kommit när vi snackar rent grafiskt. I min bil är det svårt att skilja verklighet från ren fiktion och när solen glänser i bilens lack är det svårt att inte tappa hakan. Wild Run gör precis allt det originalet gjorde så bra, fast mycket bättre.

Den kräsne racingsnörden som älskar realism har dock inte mycket att hämta i Wild Run. Körkänslan är långt ifrån realistisk och de öppna världarna lockar snarare till bus än seriösa tävlingar. Men det är också precis så det ska vara. Är du som mig och njuter av lite casual bensinförbränning är The Crew: Wild Run ett spel som du absolut ska hålla ögonen på. Det här kan bli riktigt, riktigt grymt.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Andréas Göransson

Andréas Göransson

Chefredaktör

Från de skånska myllorna i söder kommer Eurogamers chefredaktör. Uppväxt med en Gameboy i sina svettiga labbar var Andréas länge Nintendo-frälst. Detta kom att ändras under mitten av 90-talet då Sony släppte sin gråa förstfödda. Sedan dess spelar Andréas det mesta, även om Pokémon fortfarande ligger honom närmast om hjärtat.

Fler artiklar av Andréas Göransson