Neil Thompson: Vi har stor potential att växa på den europeiska marknaden

Vi tog ett snack med Neil Thompson, Head of Europe Business Sales på Microsoft, om Xbox Ones framtid på den europeiska marknaden.

I svallvågorna efter Microsofts presskonferens på Gamescom 2015 fick vi en pratstund med Neil Thompson, Head of Europe Business Sales på Microsoft, om Xbox Ones framtid på den europeiska marknaden.

1
Neil Thompson

Under presskonferensen utannonserade ni en DVR-funktion till Xbox One. Kan vi i Norden förvänta oss att den hittar till oss?

- Vi kommer att lansera tjänsten i Storbritannien, USA och Kanada. Vår ambition är så klart att flera marknader ska få utnyttja teknologin, men när kan jag inte svara på just nu.

Playstation 4 dominerar kraftigt i Europa, och i synnerhet i Sverige och Danmark. Hur ser er strategi ut för att locka över köparna till Xbox One?

- Till att börja med så har vi vår största lineup med Xbox-spel någonsin, och det är vi väldigt stolta över. Vi är glada att vi attraherar så otroligt många fans världen över. Med det sagt är det sant att vi har möjlighet att expandera, och i synnerhet i Europa. Därför levererar vi ett stort spektrum med innehåll där bland annat Tomb Raider och Halo ingår. Halo är dessutom riktigt stort i just Europa.

Vad är era förväntningar på Xbox Ones bakåtkompatibilitet?

- Vi är otroligt spända på att kunna ge fansen möjlighet att spela de titlar till Xbox 360 som de missat. Dessutom ger detta möjlighet för oss att skapa mervärde och det är jättekul att det finns nya och innovativa sätt att göra just så.

Vilket spel är du personligen mest sugen på inför höstrusket?

- Jag var med när den första Xboxen lanserades i Europa, och då i rollen som marknadschef. Just därför ligger Halo mig närmast om hjärtat och jag har spelat igenom varje del. Men med åldern försämras ju ens precision vilket jag hoppas kunna råda bot på med vår kommande Elite Controller. Just hemma hos mig är det Halo som går varmast tillsammans med bilspel. Så det blir nog en hel del Halo 5 men även Forza. Och så klart Tomb Raider.

Marknadsmässigt är jag peppad på lanseringen av Windows 10 och sättet operativsystemet kommer att integreras med Xbox One. Detta ger nya möjligheter där PC-spelare kan tävla med Xbox One-spelare exempelvis. Och det ska bli superspännande att se vad utvecklarna kan göra med de nya verktygen.

EA Access är utan tvekan ett av era starkaste vapen gentemot Sony. Hur tycker du att tjänsten fungerar så här långt?

- Det är ju EAs tjänst och de som är mest insatta i hur det har gått. Men för oss på Microsoft är det roligt att kunna erbjuda FIFA först och bäst till Xbox One. Men detta gäller ju inte bara FIFA utan även en rad andra nyckeltitlar.

Slutligen vill jag fråga vad du, generellt sett, tycker är mest spännande i spelbranschen just nu?

- Kombinationen Xbox One och PC är, som jag nämnde tidigare, ett intressant teknologiskt framsteg. Inte bara det att plattformarna enklare kan spela mot varandra, utan även att du kan streama innehåll från din PC och direkt till din Xbox One. Jag tycker också det är roligt att vi har en så pass stor potential att växa på den europeiska marknaden och leverera innehåll till flera gamers. I den rollen känner jag mig säker och jag vet att vi kommer att expandera rejält mycket. I övrigt önskar jag alla fans, så väl gamla som nya, en riktigt grym gamingsäsong.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Andréas Göransson

Andréas Göransson

Chefredaktör

Från de skånska myllorna i söder kommer Eurogamers chefredaktör. Uppväxt med en Gameboy i sina svettiga labbar var Andréas länge Nintendo-frälst. Detta kom att ändras under mitten av 90-talet då Sony släppte sin gråa förstfödda. Sedan dess spelar Andréas det mesta, även om Pokémon fortfarande ligger honom närmast om hjärtat.

Relaterat material

FeatureFörtitt: Mario Tennis: Ultra Smash

Vår älskade Mario med vänner är tillbaka i ännu ett hysteriskt sportspel.

EA på E3, live

Klockan 22.00 drar EAs presskonferens igång. Vi på redaktionen streamar konferensen och kommenterar den i vår live-chatt som du hittar nedan. Häng gärna med!

FeatureFörtitt: Tom Clancy's The Division

Lucas har dykt ner i virushärjade New York och blivit smittad av online shooter-sjukan.

FeatureFörtitt: The Sims 4 Dags Att Jobba

Sheila Stormfeldt från danska Eurogamer har testat den kommande expansionen.

Andra saker på sidan...

Kommentarer (0)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading