Pokémon GO kommer till android och ios

Fånga Pokémon ute i riktiga världen

Har du drömt om att hitta Pokémon ute i vida världen? Vilken dum fråga egentligen. Klart du har. Tydligen har Nintendo och Pokémon Game Company förstått det också och har i samarbete med Niantic Labs tagit fram ett spel till Android och Ios som ska komma ut 2016. Nintendo har med andra ord tagit tummen ur och gör nu verklighet av deras löfte att producera mobilspel.

Pokémon GO, som spelet heter, kommer vara ett GPS-baserat spel där mobiltelefonen kommer känna av ifall det finns Pokémons i närheten av där du befinner dig. Du fångar sedan Pokémon, byter dem med varandra och använder de i strider. Allt verkar fungera ungefär som i originalspelen på så vis. Dessutom så verkar det som om olika events tillsammans med andra användare kan komma att inträffa.

wrist

Nintendo själva säger att man i och med den här appen vill få människor att röra på sig mer, vilket inte är första gången när det gäller ett Pokémonspel. Pokémon Soul Silver och Heart Gold använde sig av en stegräknare som tränade dina Pokémon medan du gick och gav dig små belöningar när du var klar.

För de som verkligen vill bli den bästa så kommer det finnas tillbehör att köpa till i form av Pokémon GO Plus, vilket är en fysisk armbandspryl som man sätter fast på armen. Den kommer att använda sig av bluetooth och kommer att vibrera och lysa när en Pokémon är nära.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Robert Arveteg

Robert Arveteg

Stream-redaktör

Robert började sitt spelande som snorätande 4-åring. Han grät floder över att hans mamma inte klarade av att hoppa över en Goomba och var stolt ägare av Mario-pins. Idag är Robert vuxen och älskar Pokémon och rpg. Han räddar världar på kvällar och är superfarsa på dagtid. Han letar dock fortfarande efter spel som hans mamma ska klara och gråter numera bara inombords över att hon inte inte kan hoppa i spel.

Relaterat material

Andra saker på sidan...

Kommentarer (0)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading