Recension: Leo's Fortune

Den bittra gröna bollen är tillbaka - nu på stationärt format.

Leo's Fortune släpptes redan i april 2014 till iOS och Android. Spelet - en pusselplattformare med den ludna och mustaschprydda Leo i huvudrollen - blev snabbt en favorit hos undertecknad. Dels var spelet begåvat med precisa kontroller (speciellt med tanke på att de är touchbaserade) men dels även för att det inte var ett Free To Play-spel.

Jag belönade spelet med ett ganska högt betyg när det begav sig och nu efter att Xbox One-versionens eftertexter rullar återstår min åsikt; detta är faktiskt rejält bra.

1

Storyn i Leo's Fortune är kanske i det tunnaste laget; Leo är en rik och grön boll med präktig mustasch. En dag blir hans samlade förmögenhet stulen och omvärlden hånar honom. Leo bestämmer sig därför för att ge sig ut på jakt efter förövaren, sno tillbaka cashen och återvinna sin tidigare respekt.

Leo's Fortune är som sagt en pusselplattformare där jag ska ta mig från punkt A till punk B. För att göra detta behöver jag plocka på mig pengar, lösa pussel av olika svårighetsgrader samt undvika att dö. Jag har oändligt med liv, precis som i mobilversionerna, men dör jag så dras det av från den samlade poänghög som räknas upp i slutet av varje bana. Det finns 24 banor som är jämnt fördelade i fem olika världar.

Estetiskt är Leo's Fortune rysligt läckert med varierande miljöer, krispiga texturer och charmig karaktärsdesign. Där spelet redan var löjligt snyggt på iOS och Android är det i HD-skrud om ännu bättre. Jag älskar de fantasifulla pusslen som svenska 1337 & Senri LLC stoppat in här och var, jag myser till ljudet av Leo's tuffa dialekt och jag är lika beroende nu som då av att samla mynt.

2

Den enda nackdelen som jag ser är att Leo's Fortune är ganska kort. Längden fungerade utmärkt på det mobila formatet där jag bara plockade upp spelet under korta sessioner, men när jag sitter bänkad vid min TV hade jag önskar att man lagt krutet på att tillföra mer innehåll och inte bara nöjt sig med att putsa till texturerna.

Trots detta är Leo's Fortune ett charmigt plattformsspel med balanserad svårighetsgrad. Kontrollschemat fungerar lika klockrent med knappar som med touch och myntjakten är väldigt tillfredställande. Med en prislapp på ynka 60 kronor är det väl värd din tid.

Read the Eurogamer.net reviews policy

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Andréas Göransson

Andréas Göransson

Chefredaktör

Från de skånska myllorna i söder kommer Eurogamers chefredaktör. Uppväxt med en Gameboy i sina svettiga labbar var Andréas länge Nintendo-frälst. Detta kom att ändras under mitten av 90-talet då Sony släppte sin gråa förstfödda. Sedan dess spelar Andréas det mesta, även om Pokémon fortfarande ligger honom närmast om hjärtat.

Relaterat material

FeatureFörtitt: Mario Tennis: Ultra Smash

Vår älskade Mario med vänner är tillbaka i ännu ett hysteriskt sportspel.

EA på E3, live

Klockan 22.00 drar EAs presskonferens igång. Vi på redaktionen streamar konferensen och kommenterar den i vår live-chatt som du hittar nedan. Häng gärna med!

FeatureFörtitt: Tom Clancy's The Division

Lucas har dykt ner i virushärjade New York och blivit smittad av online shooter-sjukan.

FeatureFörtitt: The Sims 4 Dags Att Jobba

Sheila Stormfeldt från danska Eurogamer har testat den kommande expansionen.

Andra saker på sidan...

Kommentarer (0)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading