Chefredaktörens blogg: Var vi är just nu och vart vi ska

En kort fredagsuppdatering från Andréas.

Idag står sajten stilla. Dels för att det är fredag och alla förtjänar lite ledighet, men dels även för att jag passat på att plocka på mig en dos ohärlig migrän. Jag börjar att piggna till så smått nu, dock, och inlägget ska inte kretsa kring sjukdomar. Det finns det andra forum för.

Jag tänkte istället skriva en kort uppdatering om hur det går för oss, var vi är nu, och vart vi ska. Mitt mål med Eurogamer är Sveriges bästa spelsajt, oavsett om du spelar lite, mycket eller för jämnan. Därför är jag också helt övertygad om att en personlig touch, ett levande community och duktiga skribenter är nyckeln till framgång. Vi är en liten sajt, utges av ett litet danskt förlag och vi har knappa resurser. Därför kan vi inte, och vi ska inte, konkurrera med större utländska spelmedier. Svenskar är generellt bra på engelska, så det finns helt enkelt ingen poäng med det.

Som jag nämnde i förra blogginlägget har vi sjösatt en läsarundersökning för hösten 2015. Vi har redan fått in en del förslag och jag vill poängtera att vi tar till oss av alla förslag, överväger dem, och implementerar dem i den mån vi kan, har tid och om det passar vår idé och målgrupp.

Så var det sagt. Det är fem dagar kvar att bidrar, så har du inte redan gjort den så kan du klicka dig hit.

Vi befinner oss fortfarande i en hitta-formen-fas. Vi experimenterar en del, vissa saker med framgång och andra med inte lika bra resultat, och det ger effekt. Vi är faktiskt Sveriges just nu snabbast växande spelsajt med läsarsiffror som bara går år ett håll; uppåt. Vad vi däremot fatalt misslyckats med, och som jag ska titta närmare på när jag är lite, lite piggare, är vårt community.

Eurogamers community består av tre essentiella delar; forumet, kommentarsfältet och grupperna. Alla tre, så långt jag har kunnat se, står ganska stilla just nu. Vi har också fått en del kritik för det och jag vill att ni ska veta att det är något jag jobbar på att lösa. Det lutar åt en reboot av hela rasket där resterna från förra Eurogamer.se helt enkelt plockas bort, och min tanke är att alla våra tävlingar framöver kommer att fokuseras på kommentarsfält och forum. Självfallet fortsätter vi med vår "Månadens Facebook-fan" via Facebook-sidan, men det blir antagligen begränsat så.

Vi kommer även att lägga mer krut på egna artiklar framöver. Det finns en del idéer både hos mig och mina medarbetare och det enda som egentligen saknas är tid. Det är en prioritering förstås men räkna alltså med mer matiga texter med start någon gång under hösten.

I övrigt vill jag tacka dig som läser, kommenterar och som håller vår Facebook-sida vid liv. Det är tack vare dig som vi växer, syns och får motivation att bli ännu bättre.

Ha en fortsatt fin fredag och trevlig helg!

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Andréas Göransson

Andréas Göransson

Chefredaktör

Från de skånska myllorna i söder kommer Eurogamers chefredaktör. Uppväxt med en Gameboy i sina svettiga labbar var Andréas länge Nintendo-frälst. Detta kom att ändras under mitten av 90-talet då Sony släppte sin gråa förstfödda. Sedan dess spelar Andréas det mesta, även om Pokémon fortfarande ligger honom närmast om hjärtat.

Relaterat material

RekommenderatRecension: Quantum Break

Tillbaka till framtid... Nutid... Adam har spelat Quantum Break!

FeatureFörtitt: LEGO Marvel's Avengers

Vi har lekt bland dansk plast och amerikanska superhjältar.

Följ Eurogamer.se på Närcon Vinter 2016!

Med packade väskor slänger sig Gabriel iväg till Närcon Vinter 2016.

FeatureSåhär var PC Gaming Show

Det här är vad sjutton PC Gaming Show var.

FeatureAndréas krönika #6: Om Jonas Pettersson

Det sker lite ändringar på redaktionen och Andréas berättar om vad som sker, rent praktiskt.

Andra saker på sidan...

Kommentarer (0)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading