Ni vet, den där förbeställningsplojen för Deus Ex: Mankind Divided, som hatades av i stort sett varje kotte i spelets community? Square Enix och Eidos-Montréal tycks ha tagit till sig kritiken från fansen och ska nu se över "augment your preorder"-programmet. Detta så att "den bättre möter spelarnas förväntningar".

När förbeställningstrailern landade på Youtube dröjde det inte länge förrän ogilla-mätaren sköt i höjden. Detta och allt som fansen har skrivit ser ut att ha varit nog för att få utvecklarna och utgivarna att ändra sin position.

"We really understand and appreciate the passion for Deus Ex that the fans have shown here," säger David Anfossi, VD för Eidos-Montréal. "Know that all of us, both at Square Enix and Eidos-Montreal, share that passion for this franchise."

Den negativa kritiken har som mest varit inriktad mot de olika delar som skulle kunna låsas upp, förutsatt att tillräckligt många spelare skulle förhandsboka spelet. Dessa kallas för tiers och presenterades i antal om fem stycken, var och en med sina egna bonusar. En av dessa var till och med ett uppdrag i spelet under namnet "Desperate Measures", och att låsa ut en sådan beståndsdel känns aldrig okej i något sammanhang.

Tiers har nu helt tagits bort från förhandsbeställningen och allt material kopplat till programmet kommer att bli inkluderas gratis för den som förhandsbokar eller köper Day 1 edition av Deus Ex: Mankind Divided. Spelets lanseringsdatum kommer heller inte att ändras, vilket också var en grej om tillräckligt många förhandsbokare skulle trilla in. Spelet kommer att bli tillgängligt för alla den 23 februari, 2016, på Xbox One, Playstation 4 och PC.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Jonas Pettersson

Jonas Pettersson

Redaktör / Assisterande chefredaktör

Ingen på redaktionen vet exakt var Jonas härstammar, men trots sin uppväxt i de värmländska skogarna har han inte undkommit det magiska mediet som är dator- och tv-spel. Hans vanligaste genres rör sig inom FPS, actionrollspel och skräck.