Nästan 1 miljon tittade på världsmästerskapen i League of Legends samtidigt på twitch

E-sporten blomstrar

twitch

Tidigare i vecka startade världsmästerskapen i League of Legends i Paris. Under evenemangen hade twitch runt 1 miljon personer som tittade samtidigt på streamen och då räknar man inte med andra streamingtjänster som till exempel Longzhu som beräknas ha haft hela 8 miljoner tittare på samma gång.

Man kan med andra ord säga att intresset är stort för e-sport just nu och verkar bli större. Tidigare i år så slogs det även rekord i största summan prispengar under en tävling i Dota 2 under tävlingen the International som hamnade på strax över 18 miljoner dollar, hela 8 miljoner mer än tidigare rekord. Världsmästerskapen i League of Legends har "bara" en prispott på strax över 2 miljoner dollar.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Robert Arveteg

Robert Arveteg

Stream-redaktör

Robert började sitt spelande som snorätande 4-åring. Han grät floder över att hans mamma inte klarade av att hoppa över en Goomba och var stolt ägare av Mario-pins. Idag är Robert vuxen och älskar Pokémon och rpg. Han räddar världar på kvällar och är superfarsa på dagtid. Han letar dock fortfarande efter spel som hans mamma ska klara och gråter numera bara inombords över att hon inte inte kan hoppa i spel.

Relaterat material

BlizzCon 2015: Här är nya hjältar från Overwatch

Tre nya, färgglada typer introducerades

Eurogamer Live: Paragon

Följ med Petter Hansson Frank när han tar sig an Epics kommande MOBA.

Blizzard söker folk för ännu ej utannonserat projekt

Två jobb har utannonserats hos Blizzard.

Andra saker på sidan...

Kommentarer (0)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading