Destiny får mikrotransaktioner

Activision provar på känsligt område

mikro

Nästan alla onlinespel utan onlinekostnad tar nu till mikrotransaktioner för att få in lite extra pengar och nu är det Destinys tur. Frågan är bara ifall man lyckas göra det på rätt sätt.

Den 13 oktober (samma dag som Iron Banner kommer) kommer Tess Everis, som tidigare hade hand om affären "Special Requisition", att öppna en affär vid namn Eververse Trading Company där man kommer att kunna köpa emotes för den nya valutan som kommer att introduceras samtidigt. Den nya valutan går under namnet Silver och kommer att kunna införskaffas med hjälp av riktiga pengar.

Bungie låter meddela att man inte vill förstöra spelet på något sätt utan att den här typen av "varor" inte kommer ge någon en fördel i spelet utöver att helt enkelt visa upp sina nya sweet moves. Det är helt valfritt helt enkelt.

Huruvida det här kommer hållas eller ej återstår att se. Många företag har en viss förmåga att utöka möjligheten till att köpa tveksamma varor som påverkar balansen i spelen, men det finns inget som tyder på att Activision har sådana planer än så länge. Vi får helt enkelt se det som att de får in mer pengar för att göra mer innehåll till oss som spelar och för att kunna underhålla servrarna. Vad tror ni?

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Robert Arveteg

Robert Arveteg

Stream-redaktör

Robert började sitt spelande som snorätande 4-åring. Han grät floder över att hans mamma inte klarade av att hoppa över en Goomba och var stolt ägare av Mario-pins. Idag är Robert vuxen och älskar Pokémon och rpg. Han räddar världar på kvällar och är superfarsa på dagtid. Han letar dock fortfarande efter spel som hans mamma ska klara och gråter numera bara inombords över att hon inte inte kan hoppa i spel.

Relaterat material

Kolla in när Conan O'Brien spelar Doom

Clueless Gamer är lika aningslös som alltid.

BlizzCon 2015: Här är nya hjältar från Overwatch

Tre nya, färgglada typer introducerades

Vi streamar Doom klockan 21.00

Se Petter Hansson Frank mörda monster!

Andra saker på sidan...

Kommentarer (0)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading