Sista uppdraget i spelet Deus Ex: Human Revolution till förra generationens konsoler bjöd på fyra olika slut som byggde på ett val man kunde göra, vilket snyggt speglade just friheten av valmöjligheterna som spelet i övrigt bjöd på.

Till kanske mångas förtret kommer inte Eidos Montreal upprepa den funktionen i uppföljaren Deus Ex: Mankind Divided. Därmed inte sagt att det inte kommer finnas fler slut (även om just antalet slut är hemligstämplat just nu), men de kommer spelas ut beroende på val man gör under spelets gång istället för just i slutet. I en intervju med PCGamesN berättar spelets producent Olivier Proulx att "I'm not going to say how many endings we have; there's a few, and obviously the choices in the last map in the game will have a big impact", om än inte lika stor genomslagskraft som i förra spelet. Han berättar vidare: "But the decisions you make earlier can be used to affect the last parts of the game. So, much earlier decisions impact you right until the end."

Deus Ex: Mankind Divided släpps den 23 februari till Xbox One, PS4 och PC.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Lucas Jones

Lucas Jones

Skribent

Lucas är en nationalekonom in-the-making från Skåne som envist hävdar att Nintendo 3DS är den bästa konsolen som finns. Han är i dagsläget den enda spelskribenten i hela Sverige som inte har en nextgenkonsol, och är därmed lika förlegad som en VHS-spelare.