Wargamings mobildivision blir starkare med WG Cells

World of Tanks Blitz har köttat fram en ny division hos Wargaming

World of Tanks Blitz tog mobilvärlden med storm (eller blixtkrig), efter att ha laddats ner 35 miljoner gånger. Detta har i sin tur lett till Wargamings insikt om potentialen på mobilmarknaden och därav har en ny division hos utvecklarna utannonserats.

WG Cells är den nya divisionen som kommer lägga fokus på framtida mobiltitlar och sker under ledning av de två veteranerna Marat Karpeko och David Bluhm - den sistnämnda VD på Dropforge Games.

"Wargaming is committed to developing a strong mobile gaming business as one of our major pillars of our corporate strategy," säger Victor Kislyi, VD på Wargaming. "We understand that the mobile market is massive and has even greater potential. WG Cells allows us to take advantage of this market, provide great games and expand our product scope."

Inom WG Cells inkluderas studior i Seattle och Kiev för att på så vis bredda resurser och kunskaper ytterligare. Studion har ett antal titlar på gång till Ios, däribland strategirollspelet Loot and Legends som har släppts på Ipad.

"It's very exciting to bring the full force of Wargaming's brand, expertise, know-how, and resources to the fast growing mobile games market," säger David Bluhm, VD på WG Cells U.S. "Wargaming has already created world-class games for every major gaming medium, and WG Cells will help further bolster the company's mobile offerings with some outstanding titles."

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Jonas Pettersson

Jonas Pettersson

Redaktör / Assisterande chefredaktör

Ingen på redaktionen vet exakt var Jonas härstammar, men trots sin uppväxt i de värmländska skogarna har han inte undkommit det magiska mediet som är dator- och tv-spel. Hans vanligaste genres rör sig inom FPS, actionrollspel och skräck.

Relaterat material

RekommenderatRecension: Quantum Break

Tillbaka till framtid... Nutid... Adam har spelat Quantum Break!

FeatureFörtitt: LEGO Marvel's Avengers

Vi har lekt bland dansk plast och amerikanska superhjältar.

Följ Eurogamer.se på Närcon Vinter 2016!

Med packade väskor slänger sig Gabriel iväg till Närcon Vinter 2016.

FeatureSåhär var PC Gaming Show

Det här är vad sjutton PC Gaming Show var.

FeatureAndréas krönika #6: Om Jonas Pettersson

Det sker lite ändringar på redaktionen och Andréas berättar om vad som sker, rent praktiskt.

Andra saker på sidan...

Kommentarer (0)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading