Grattis i efterskott, Tillbaka till Framtiden-filmerna!

Under gårdagen rådde hysteri kring den tre filmer långa serien om Marty McFly, Doc Brown och en tidsresande DeLorean. Närmare bestämt den andra filmen i vilken Marty och Brown åker framåt i tiden till just 21 oktober, 2015. Framtidsporträttet är förstås långt ifrån verkligheten, då vi inte har sett röken av hoverboards (men kanske snart) eller flygande bilar, men oavsett så är det en filmserie väl värd att fira.

En annan sak som dyker upp i en av scenerna är ett klassiskt arkadspel som heter Wild Gunman, vilket släpptes på NES år 1985. Med Zapper-pistolen är du revolverman och ska peppra ner så många desperados som möjligt i förstapersonsvy. I scenen vet framtidsungarna inte hur arkadspelet fungerar, så Marty McFly hoppar in och visar vart skåpet ska stå. Ungarna blir dock inte imponerade och kallar det för en leksak för bebisar. Dagens ungdom.

För att fira Tillbaka till Framtiden har Nintendo hursomhelst återigen släppt spelet via Wii U Virtual Console, där du istället för att zappa fienderna använder Wii-kontrollen. Är du lika vass som McFly?

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Jonas Pettersson

Jonas Pettersson

Redaktör / Assisterande chefredaktör

Ingen på redaktionen vet exakt var Jonas härstammar, men trots sin uppväxt i de värmländska skogarna har han inte undkommit det magiska mediet som är dator- och tv-spel. Hans vanligaste genres rör sig inom FPS, actionrollspel och skräck.

Fler artiklar av Jonas Pettersson