Recension: The Witcher 3: Hearts of Stone

Imponerande expansion till ett av årets bästa spel.

Text: Johannes Wørts (EG DK)

Översättning: Jimmy Andersson

Tidigare i år höjde vi The Witcher 3: Wild Hunt till skyarna, som du kan läsa mer om här. Nu har det första DLC-paketet släppts till detta redan gigantiska spel, och lyckligtvis håller Hearts of Stone lika hög kvalitet som det ursprungliga spelet.

Hearts of Stone kräver att du har nått nära level 30, men har man inte ägnat riktigt så många timmar till spelet, kan man också starta en ny karaktär som redan är utrustad till tänderna. Expansionen är en självständig berättelse, som nås via en av spelets många anslagstavlor. Huvudpersonen Geralt skickas ut på ett omfattande äventyr som blandar element från allt möjligt, så som spännande thrillers till romantik.

1

Historiens centralfigur är mannen Gaunter O'Dimm - en komplex och mystisk karaktär som ständigt utvecklas genom äventyret tack vare mycket välskriven dialog och spännande uppdrag. Konnässörer av The Witcher-serien kommer också känna igen läkaren Shani, som defintivt är en av höjdpunkterna i detta DLC; en intressant och sympatisk motpart till Geralts råa och dystra karaktär.

Ett av de bästa och mest komplicerade uppdragen i Hearts of Stone är i det närmaste kopierat rakt av från GTA Vs Heist-uppdrag. Geralt ska iscensätta ett stort rån och behöver hyra in ett gäng rövare. Det hela kulminerar i ett väldigt spännande och kaotiskt uppdrag som visar hur flexibla CD Projekt Red är på att skapa funktionella och - framför allt - underhållande uppdrag.

2

Andra uppdrag bjuder på både humor och skräck, men expansionens absolut största styrka är just hur den lyckas väva ihop väsenskilt olika upplevelser till en unik helhet. Somliga nedslag i historien tolkar dessutom väldigt komplexa teman sällan skådade i spelsammanhang.

Hearts of Stone största triumf är tveklöst dess berättartekniska kvaliteter, och historien är det främsta skälet till varför du bör investera i expansionen. Hearts of Stone erbjuder massor av nytt innehåll till en redan omfattande värld och det är verkligen värt att återvända till Geralt dystra väg genom livet.

Read the Eurogamer.net reviews policy

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Eurogamer Nordic

Eurogamer Nordic

Contributor

Relaterat material

RekommenderatRecension: Tom Clancy's The Division

Är den här post-apokalyptiska versionen av New York värd att rädda?

RekommenderatRecension: Darkest Dungeon

Det finns inget mod utan galenskap.

RekommenderatRecension: World of Warcraft: Legion

World of Wacraft är tillbaka och starkare än någonsin.

Andra saker på sidan...

Kommentarer (0)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading