Därför är PES 2016 bättre än FIFA 16

Åtta anledningar till att PES 2016 är bättre än FIFA 16.

Det är en evig debatt om PES eller FIFA är bäst. FourFourTwo har listat åtta anledningar till att Pro Evolution Soccers senaste upplaga är bättre än FIFA:s motsvarighet.

För tiotalet år sedan var det ständigt en het diskussion kring Pro Evolution Soccer och FIFA, var det egentligen Konami eller EA Sports som tillverkade det bästa fotbollsspelet? Efter att FIFA de senaste åren dominerat på marknaden menar många att Pro Evolution Soccer numera närmat sig sin konkurrent. Tom Wiggins på FourFourTwo tar det hela ett steg längre, då han menar att Pro Evolution Soccer 2016 är bättre än FIFA 16. I tidningen har han listat åtta anledningar till varför PES 2016 är det bättre spelet.

1. Målen

På FIFA 16 är 0-0 matcher ingen ovanlighet. Det är det däremot på PES 2016. Med målvakter som är mer benägna till att göra misstag blir det många - och snygga - mål på PES 2016.

2. Passningarna

FIFA 16 erbjuder ett passningsspel som kräver tålamod, för att bygga upp anfallen. På PES 2016 är det istället ett snabbare och mer direkt anfallsspel som gäller, vilket Wiggins liknar vid Klopps Borussia Dortmund.

3. Namnen

EA Sports har rättigheterna till merparten av klubbarna och spelarna. Wiggins menar dock att det inte spelar - och aldrig har spelat - någon större roll. På PES 2016 kan man uppdatera de påhittade klubbarna, vilket gör att de kommer bra nära verkligheten trots allt.

4. Licenserna

Medan EA Sports har inriktat sig på att knyta till sig de största klubbarna har Konamis fokus legat på att få de största turneringarna. Eller vad sägs om att gå ut till Champions League-hymnen?

5. Grafiken

Spelarnas utseende, dribblingarna, tacklingarna, domarnas nivå och vädret. Grafiken på PES 2016 är, enligt Wiggins, överlägsen den på FIFA 16.

6. Taktiken

För dem som spelar FIFA 16 är det stora begränsningar vad gäller de taktiska bitarna. Det är någonting som inte finns på PES 2016. Där erbjuds man istället en sådan stor frihet att Wiggins kallar det för "en amatörtaktikers dröm".

7. Målfirandet

Till den senaste upplagan skyltade EA Sports och FIFA att de gjort stora förbättringar vad gäller firandet efter ett mål. Tom Wiggins menar dock att PES fortsatt ligger i framkant på denna punkt. Och det är svårt att säga emot honom, när man vet att man på PES 2016 kan återskapa Francesco Tottis - numera klassiska - "selfie" efter hans mål i Romderbyt.

8. "Det är helt enkelt roligare"

Tom Wiggins pekar på det faktum att fotbollsspelen i grunden handlar om att vara så roliga som möjligt, och inte om varje enstaka liten detalj. Även detta är en punkt som han menar att Pro Evolution Soccer är bättre på, eller som han själv uttrycker det: "PES 2016 känns som den bästa kombinationen av roligt och realistiskt på ett tag".

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Robert Rosén

Robert Rosén

FIFA-skribent

Robert är bördig från de djupa Göingeskogarna, i det territorium där snapphanarna en gång i tiden härjade. Som mycket ung fattade han tyckte för den finaste idrotten av dem alla - fotboll. Hand i hand med idrotten gick intresset för FIFA. I dag gör den unge mannen sitt bästa för att balansera studier och ihärdigt skrivande.

Relaterat material

FeatureE-sportskollen vecka 25

Eurogamer Sveriges e-sportsexpert Joakim håller koll på veckans e-händelser.

RekommenderatRecension: Pro Evolution Soccer 2017

Vi har slagit långbollar i den senaste upplagan av Konamis fotbollssimulator.

Prenumerera på vår Youtube-kanal

Vi fyller kontinuerligt på med feta spelvideos. Se till att inte missa något.

RekommenderatRecension: FIFA 17

Med nytänk och stabilt gameplay siktar FIFA efter fotbollstronen i år igen.

FeatureFörtitt: PES 2017

Konamis raka svar på Fifa är tillbaka.

Andra saker på sidan...

Kommentarer (0)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading