Gårdagens Nintendo Direct-sändning är över, och om det är några man kan konstatera är vinnare i Nintendos fanbase just nu så måste det ändå vara Zelda-fansen.

Inte nog med att det beryktade Twilight Princess HD faktiskt visade sig vara en grej, eller att en kvinnlig Link visades upp som spelbar karaktär i Hyrule Warriors Legends, eller ens att både Phantom Hourglass och Spirit Tracks släpptes till Wii U Virtual Console; det nya Zelda-spelet visades överraskande nog upp, förvisso bara i femton sekunder men ändå. I samband med detta bekräftade Nintendo återigen att spelet ska släppas nästa år, och att dess plattform är Wii U.

Detta borde åtgärda den splittring spelet skapat inom Zelda-communityn, där en väldigt vokal grupp väldigt länge påstått att spelet skulle skippa Wii U:n för att istället släppas på Nintendos nästa konsol, Nintendo NX. Huruvida spelet faktiskt ska släppas till NX återstår dock att se, eftersom Nintendo mycket väl skulle kunna släppa spelet till både den och Wii U. Det hade ju inte varit det första Zelda-spelet att släppas till två olika plattformar, trots allt.

Ovan ser ni det lilla vi fick se av nya Zelda-spelet igår. Säga vad man vill om spelet, men inte fan är det fult i alla fall.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Lucas Jones

Lucas Jones

Skribent

Lucas är en nationalekonom in-the-making från Skåne som envist hävdar att Nintendo 3DS är den bästa konsolen som finns. Han är i dagsläget den enda spelskribenten i hela Sverige som inte har en nextgenkonsol, och är därmed lika förlegad som en VHS-spelare.

Fler artiklar av Lucas Jones