10 bästa svenska talangerna på FIFA 16

De tio U21-spelarna med högst potential på FIFA 16.

År efter år ser vi listor och förutspåelser. Vem är egentligen den största talangen i vårt avlånga land? FIFA 16 har åtminstone sitt svar klart och här presenteras de tio största svensktalangerna på spelet.

Med en seger i U21-EM i ryggen, ett brons i U17-VM för två år sedan och en talangboom i Allsvenskan står det klart att det finns ett koppel av svenska talanger. Men vem är egentligen mest lovande? Vem är det som har den högsta potentialen? Det är någonting som tiden får utvisa. I dagsläget får vi nöja oss med att försöka spå in i framtiden och argumentera för varför vi tror att en viss spelare kommer bli bättre än en annan.

En titt på EA Sports spelserie visar hur de har tänkt, åtminstone vad gäller spelarna som är tillgängliga på FIFA 16. Genom att ha kollat på Futhead, som har en databas över samtliga FIFA 16-spelares rating och potential i karriärläget, har jag tagit fram de tio mest lovande svenska spelarna.

Det ska dock påpekas att Futhead absolut inte är ett facit över hur bra talangerna blir på FIFA 16, utan det kan snarare ses som ett mått på ungefär hur bra de blir. Dessutom är det ofta som så att spelarna blir bättre när du har dem i ditt lag än när de spelar för en annan klubb.

Håll till godo, för här kommer de tio största svenska talangerna, åtminstone enligt FIFA 16.

1. Simon Tibbling, Groningen.

Rating: 72. Potential: 81.

Simon blev Tibbling med hela svenska folket efter målet mot Portugal, vilket tog Sverige vidare från gruppspelet i U21-EM. En nyckelspelare även hos det nya U21-landslaget.

2. Carlos Strandberg, Ural.

Rating: 70. Potential: 80.

Den forne Häckenanfallaren är en av två spelare, som tog brons i U17-VM, som tar plats på listan. Han är enbart utlånad till Ural och från och med den andra sommaren tillhör han istället en annan rysk klubb, nämligen CSKA Moskva.

3. Ludwig Augustinsson, FC Köpenhamn.

Rating: 70. Potential: 79.

Precis som barndomspolaren Simon Tibbling var "Ludde" en del av det svenska landslag som i somras vann guld i U21-EM. Vänsterbacken har dessutom fått testa på spel i A-landslaget.

4. Melker Hallberg, Vålerenga.

Rating: 68. Potential: 78.

Likt Carlos Strandberg byter Melker Hallberg klubb under den andra säsongen i karriärläget. Detta då han är utlånad från Udinese till norska Vålerenga. Har sätts som en av landets största talanger ända sedan genombrottet i Kalmar FF och EA Sports tror att han fortsatt är en av dem med högst potential.

5. Simon Gustafson, Feyenoord.

Rating: 71. Potential: 77.

Ett guld i U21-EM och en flytt till Nederländerna. Så såg sommaren 2015 ut för Simon Gustafson. Har hyllats i Feyenoord men har ingen större tillväxt i FIFA 16:s karriärläge.

6. Emil Krafth, Bologna.

Rating: 69. Potential: 77.

En skada förhindrade högerbacken från U21-EM, men han fick likväl en flytt utomlands. Tillsammans med jämnårige Ludwig Augustinsson är han den enda försvarsspelare att ta plats på listan.

7. Kerim Mrabti, Djurgårdens IF.

Rating: 68. Potential: 76.

På fotbollsgalan tilldelades Mrabti priset för årets nykomling. Trots att den allsvenska säsongen inte var färdigspelad när FIFA 16 släpptes är det tydligt att även de sätt mittfältarens potential.

8. Arber Zeneli, IF Elfsborg.

Rating: 68. Potential: 76.

Det blev nyligen klart att Zeneli flyttar vidare till Nederländerna och Heerenveen. På FIFA 16 är han dock fortsatt en Elfsborgsspelare, vilket innebär att du troligtvis kan köpa loss yttermittfältaren för en billigare peng - än om övergången genomförts i sommar.

9. Gustav Engvall, IFK Göteborg.

Rating: 67. Potential: 76.

För andra året i rad vaknade Engvall till ordentligt på hösten, då han kom in i ett målstim. Vid sidan av Mrabti och Zeneli anser EA Sports ölänningen vara den största talangen i Allsvenskan.

10. Kristoffer Peterson, Utrecht.

Rating: 66. Potential: 76.

Tillsammans med Hallberg och Strandberg är den forne Liverpoolspelaren den på listan som har mest i tillväxt, då hans rating beräknas att öka med tio. Yttermittfältaren får väl betraktas som det närmaste vi kommer en skräll på listan, då det är han som är längst ifrån landslagsdiskussionerna.

Notering: Lista tar enbart med spelare som är 21 år eller yngre, alltså födda den 1 januari 1994 och senare.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Robert Rosén

Robert Rosén

FIFA-skribent

Robert är bördig från de djupa Göingeskogarna, i det territorium där snapphanarna en gång i tiden härjade. Som mycket ung fattade han tyckte för den finaste idrotten av dem alla - fotboll. Hand i hand med idrotten gick intresset för FIFA. I dag gör den unge mannen sitt bästa för att balansera studier och ihärdigt skrivande.

Relaterat material

FeatureE-sportskollen vecka 25

Eurogamer Sveriges e-sportsexpert Joakim håller koll på veckans e-händelser.

RekommenderatRecension: Pro Evolution Soccer 2017

Vi har slagit långbollar i den senaste upplagan av Konamis fotbollssimulator.

Prenumerera på vår Youtube-kanal

Vi fyller kontinuerligt på med feta spelvideos. Se till att inte missa något.

RekommenderatRecension: FIFA 17

Med nytänk och stabilt gameplay siktar FIFA efter fotbollstronen i år igen.

FeatureFörtitt: PES 2017

Konamis raka svar på Fifa är tillbaka.

Andra saker på sidan...

Kommentarer (0)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading