Sony har lyckats emulera PS2-spel på PS4

En vacker syn för alla retroentusiaster

I och med att Sony släppte en bundle med Star Wars: Battlefront så fick kunder även en kod för att låsa upp en rad olika retrotitlar till sin konsol. Däribland fanns de fina Super Star Wars-spelen samt PS2-spelen Star Wars: Bounty Hunter, Racer Revenge, and Jedi Starfighter. Det var här som Digital Foundry kläckte idén om att gå in djupare för att se hur PS4:an kunde spela PS2-spel på en PS4:a. Resultatet var flera punkter som pekade på att Sony använder sig av en emulator.

I videon som visas får vi se titlarna som räknats upp innan och en genomgång kring vad det finns för indikatorer på att det hela handlade om en emulator. Dessutom visar man upp att 3D-spelen även fungerar bättre än på en PS2. Vi får se bättre bilduppdatering och klarare bild som resultat.

Kort efter att videon framkommit så har Sony även bekräftat till Wired att spelen använder sig av en emulator, men har valt att inte ge några fler kommentarer på området.

Det har tidigare pratats om att föra PS2-spel till PS4, men har varit tyst väldigt länge. Är det här tecknet som vi alla väntat på? Vi kan nog inte förvänta oss version av Xbox Ones bakåtkompabilitet, utan det här skulle sannolikt handla om digitala spel som kommer kunna köpas genom Playstation Store. Är det något av intresse för våra PS2-tokiga läsare? Vilket spel skulle du helst vilja återuppleva till PS2?

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (2)

About the author

Robert Arveteg

Robert Arveteg

Stream-redaktör

Robert började sitt spelande som snorätande 4-åring. Han grät floder över att hans mamma inte klarade av att hoppa över en Goomba och var stolt ägare av Mario-pins. Idag är Robert vuxen och älskar Pokémon och rpg. Han räddar världar på kvällar och är superfarsa på dagtid. Han letar dock fortfarande efter spel som hans mamma ska klara och gråter numera bara inombords över att hon inte inte kan hoppa i spel.

Relaterat material

Bethesda planerar att laga Fallout 4

En patch ligger i pipelinen

Watch Dogs 2-trailern har läckt

Kolla in teasern innan Ubisoft plockar bort.

Phil Spencer: Scorpio är en 4K-konsol

Xbox-chefen har blivit intervjuad.

Andra saker på sidan...

Kommentarer (2)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading