Recension: Xbox One Elite Controller

Andréas har testat världens bästa handkontroll till konsol.

Ända sedan Microsoft utannonserade Xbox One Elite Controller har jag suktat efter att äga den. Sexig hårdvara är alltid supertrevligt, därför är jag redaktionens största Apple-fanboy, och av den anledningen var den bara ett måste. Nu är jag inte den som spelar på elitnivå: jag klarar knappt av en match Call of Duty mot min exroomie, och därför är jag knappast elit-kontrollens primära målgrupp. Microsoft själva skriver att den är framtagen för den riktigt seriösa spelaren - den som inte nöjer sig med vilket plaståbäke som helst.

Jag har haft kontrollen i min ägo i cirka tre veckor nu. Den landade i postlådan perfekt i samband med att Rise of A Tomb Raider anlände hit till redaktionen. Jag har därför haft möjligheten att hårdtesta den och ja... jag älskar den.

1
Kontrollen levereras i denna sexiga lilla väska.

Xbox One Elite Controller är otroligt välbyggd. Det märktes direkt när jag plockade upp den ur den för övrigt ultraläckra förpackningen. Lådan vrålar lyxpryl lång väg vilket är något jag uppskattar. Och visst är det en lyxpryl; kontrollen kostar i runda slänger 1499 svenska kronor. Det är nästan en halv Xbox One.

3
Valmöjlighet när den är som allra bäst.

Kontrollen levereras i en tygpåse för att underlätta transporten av Xbox One Elite Controller och tillbehören. Med kontrollen följer inte mindre än fyra extra styrspakar och ett andra styrkors. Dessa kan du blanda helt efter egna preferenser och möjlighet till räfflad såväl som rundade spakar finns. Vad som däremot inte går att byta ut, och det är faktiskt lite synd, är kontrollens triggers samt frontknappar. Dock går det att justera avtryckarnas klick vilket optimerar snabbhet och reaktionsförmåga. Fler tillbehör är på väg, både från Microsoft och tredjepart, så räkna med ännu mer valfrihet framöver.

2
Xbox One Elite Controller är fantastisk välbyggd.

Baksidan av kontrollen är bestyckad med fyra paddlar som går att programmera via en specialframtagen app. För den som spelar mycket Halo, eller varför inte Call of Duty, är detta en funktion som underlättar att nå gester som närstridsslag och granatkastning. De sitter välplacerade och gör mitt spelande lite, lite kvickare. Förstapersonsskjutare är som ni säkert vet vanligtvis ingen höjdare på konsol, men detta kan bli en vettig utmanare till tangentbord och mus.

4
Byt ut det mesta och fler tillbehör är på ingång.

Xbox One Elite Controller är bättre än allt jag testat i handkontrollsväg. Den sparkar rumpa med såväl Xbox Ones originalkontroll som Dual Shock och är definitivt värd varenda krona för den som vill spela på en högre nivå. 1499 kronor är dock ändå förbaskat mycket, speciellt när man får tre kontroller för samma pris, vilket sänker intrycket en aningen. Men vill man ha det bästa av det bästa, då är det bara att slå till.

Read the Eurogamer.net reviews policy

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Andréas Göransson

Andréas Göransson

Chefredaktör

Från de skånska myllorna i söder kommer Eurogamers chefredaktör. Uppväxt med en Gameboy i sina svettiga labbar var Andréas länge Nintendo-frälst. Detta kom att ändras under mitten av 90-talet då Sony släppte sin gråa förstfödda. Sedan dess spelar Andréas det mesta, även om Pokémon fortfarande ligger honom närmast om hjärtat.

Relaterat material

RekommenderatRecension: Call of Duty Black Ops 3

Det udda syskonet i Call of Duty-familjen är tillbaka.

Kampanj för att få HeatoN till Let's Dance

Vill ni se HeatoN skaka rumpa på dansgolvet?

FeaturePåskäggen vi älskar

Många spel har gömda påskägg att bjuda på för den som är tillräckligt ihärdig i sitt letande. I denna artikel berättar redaktionen om sina personliga favoriter!

FeatureAndréas krönika #7: Fem spel jag vill se på E3

Andréas spekulerar i vad som kommer under årets E3 och vad han vill se.

Nintendo: Vi gör våra grymma IP:n fräscha

Nintendo-chefen Reggie Fils-Aime bemöter kritiken från E3-eventet.

Andra saker på sidan...

Kommentarer (0)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading