Senaste gången vi fick spela som Master Chief på PC var i samband med Halo 2. Sedan dess har Microsoft totalvägrat att porta serien till datorer, vilket fått ett gäng fans att totallacka.

Och vad är ilska om inte utmärkt bränsle för kreativitet? Detta har lett till att de bestämt sig för att smacka ihop multiplayerdelen från Halo, Halo 2 och Halo 3, utveckla spelet från grunden och släppa rasket till PC. Så klart. De kallar projektet för Installation 01.

Så här säger de själva:

"We are abiding by Microsoft's Fair Use Policy and their Game Content Usage Rules. Everything in the game is fan created and can be legally downloaded and distributed in accordance with the Game Content Usage Rules. We are not out to make any money, even to cover costs."

Gameplayer-teaser, som tyvärr luktar sura strumpor, kan du se nedan. Kul idé dock.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Andréas Göransson

Andréas Göransson

Chefredaktör

Från de skånska myllorna i söder kommer Eurogamers chefredaktör. Uppväxt med en Gameboy i sina svettiga labbar var Andréas länge Nintendo-frälst. Detta kom att ändras under mitten av 90-talet då Sony släppte sin gråa förstfödda. Sedan dess spelar Andréas det mesta, även om Pokémon fortfarande ligger honom närmast om hjärtat.