World of Tanks Blitz landar på Windows 10

World of Tanks Blitz breddas

Den mobila titeln World of Tanks Blitz har laddats ner hela 35 miljoner gånger på Ios och Android-enheter sedan dess lansering år 2014. Nu har utvecklarna Wargaming bekräftat att spelet kommer infiltrera Windows 10, med diverse omarbetningar.

Spelet ska optimeras för ett antal Windows 10-enheter och dra fördel av cross platform-möjligheterna detta medför. Oavsett plattform så kommer spelarna att kunna spela på samma servrar, där PC-spelarna får separata köer för matchmaking. PC-versionen av Blitz får förstås stöd för tangentbord och mus, medan övriga versioner fortsätter med touch-screen.

"World of Tanks Blitz has gathered a vibrant community worldwide, and we are excited to take advantage of the technology and gaming platform provided by Microsoft to broaden its reach even further," säger Wargamings VD Victor Kislyi. "With the addition of Windows 10 support, we'll turn World of Tanks Blitz into a true cross-platform experience, expanding in-game opportunities for our player community and opening up the Wargaming.net universe to a new and vast audience."

World of Tanks Blitz har, som titeln antyder, en rejäl drös med fordon att slåss med. Över 190 stycken från Tyskland, Storbritannien, Förenta Staterna och Sovjet dundrar fram i form av light tanks, medium tanks, heavy tanks och tank destroyers. Tack vare sina klasser bär varje fordonsmodell på sina personliga styrkor och svagheter.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Jonas Pettersson

Jonas Pettersson

Redaktör / Assisterande chefredaktör

Ingen på redaktionen vet exakt var Jonas härstammar, men trots sin uppväxt i de värmländska skogarna har han inte undkommit det magiska mediet som är dator- och tv-spel. Hans vanligaste genres rör sig inom FPS, actionrollspel och skräck.

Relaterat material

FeatureSpelhistoriens största fenomen

Vad har fått hela världen att börja spela?

FeatureAndréas årskrönika 2015

Eurogamers chefredaktör blickar framåt och bakåt.

Recension: Rare Replay

Ett skepp laddat med klassiker.

FeatureFem instrument vi vill ha i Rock Band

Gitarr och trummor är gammalt - ge oss nåt nytt!

Andra saker på sidan...

Kommentarer (0)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading