12 miljoner Nintendo NX kommer tillverkas 2016

Nintendo hade önskat 20 miljoner...

Än så länge så vet vi faktiskt inte ett sanningens smack om Nintendos nya konsol. Vi vet inte om den kommer vara stationär, bärbar, eller både och. Vi vet inte om den faktiskt kommer utklassa PS4 och Xbox One i prestanda, även om det har ryktas om det. Vi vet inte ens namnet på maskinen.

Men nu har vi fått ta del av lite mysig information angående tillverkningsprocessen av Nintendo NX. Enligt Digitimes önskar Nintendo tillverka och skeppa 20 miljoner maskiner innan julen 2016. Men enligt samma rapport kan inte underleverantörerna av diverse komponenter till maskinen klara av den produktionstakten - så den mer rimliga siffran Nintendo får rätta sig efter är ca 12 miljoner enheter.

Digitimes hävdar också att Sony kommer producera 18 miljoner Playstation 4 under 2016, och Microsoft kommer trycka ur sig ca 13 miljoner Xbox One.

Med konkurrenternas siffror i åtanke så låter 20 miljoner lite väl ambitiöst av Nintendo, speciellt när det tagit tre år för Wii U att sälja ynka tio miljoner. Inte ens supersuccén Wii sålde mer än 15 miljoner enheter det första året.

Hur många maskiner det än blir kan vi iallafall tyda uppgifterna som en bekräftelse på att vi kommer får se Nintendos nya monster på butikshyllorna nästa år!

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Jimmy Andersson

Jimmy Andersson

Nyhetsskribent

Jimmy härstammar från den hårda bohusgraniten i väst, men blev en mjuk spelpojke tack vare sin Game Boy. Han har läst neurovetenskap i Sverige och evolutionär psykologi i Skottland i hopp om att förstå vad som händer i våra hjärnor när vi spelar. Han gillar spel som fokuserar på spelmekaniken men som också dryper av atmosfär så som Zelda, Half-Life och Civilization. Resten av Jimmys hjärta tillhör punk och fotboll.

Relaterat material

RekommenderatRecension: Quantum Break

Tillbaka till framtid... Nutid... Adam har spelat Quantum Break!

FeatureFörtitt: LEGO Marvel's Avengers

Vi har lekt bland dansk plast och amerikanska superhjältar.

Följ Eurogamer.se på Närcon Vinter 2016!

Med packade väskor slänger sig Gabriel iväg till Närcon Vinter 2016.

FeatureSåhär var PC Gaming Show

Det här är vad sjutton PC Gaming Show var.

FeatureAndréas krönika #6: Om Jonas Pettersson

Det sker lite ändringar på redaktionen och Andréas berättar om vad som sker, rent praktiskt.

Andra saker på sidan...

Kommentarer (0)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading