Nintendo lanserar sitt nya account-system!

Men bara i Japan än så länge.

Som vi alla vet kommer Nintendo skrota sitt urkassa "Nintendo Network ID"-system till förmån för deras sprillans nya "Nintendo Account". Det förra systemet lanserades så sent som den 9:e december 2013, men har fått utsått mycket spott och spe för att man inte kan koppla ihop sin 3DS med sin Wii U på ett meningsfullt sätt.

3
One Account to Rule Them All.

Nintendo har varit pinsamt dåliga på att erbjuda fansen en vettig överblick över ens köphistorik och alla ens bortsprungna Miis som skapats under åren. Det är rent vansinne att man har tvingats köpa, till exempel Super Mario Bros. 3, typ fem gånger vid det här laget. Begrunda faktumet att Super Mario Bros. 3 först kom till NES, sen via en remake till SNES, sen ytterligare en remake till Game Boy Advance, sen virtuellt till Wii, för att till sist komma till både Wii U och 3DS. Såklart finns det ingen som tvingat en att köpa dem alla, men det svider i ögonen att man fått betala fullpris för spelet till Wii U och sen ändå inte kunnat lira det på 3DS. Det oerhört bökiga Miiverse och Nintendos obehagliga friend codes skall vi inte ens tala om.

Men nu har framtiden äntligen flyttat in hos Nintendo, då man igår lanserade det nya homogena systemet i Japan. Nu kan man bland annat köpa spel direkt i mobilen och koppla ihop sitt Facebook, Google+, eller Twitter-konto med Nintendo.

De som sörjer att Club Nintendo gick i graven den 15:e september i år kan glädjas att ett nytt poängsystem nu är i bruk. Förr fick man poäng på varje Nintendo-produkt man köpte, nu är får man poäng av att ihärdigt spela sina dyrgripar också. Är detta Nintendos svar på Microsofts achievements och Sonys trophies-system månne? Hur det funkar i praktiken vet vi inte ännu men det är på tiden att Nintendo belönar sina religiöst trogna kunder på ett enkelt och smidigt sätt.

Vi har inte fått ett exakt datum när vi i Europa kommer få ta del av nya "Nintendo Account", men räkna med en lansering nästa år.

2

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Jimmy Andersson

Jimmy Andersson

Nyhetsskribent

Jimmy härstammar från den hårda bohusgraniten i väst, men blev en mjuk spelpojke tack vare sin Game Boy. Han har läst neurovetenskap i Sverige och evolutionär psykologi i Skottland i hopp om att förstå vad som händer i våra hjärnor när vi spelar. Han gillar spel som fokuserar på spelmekaniken men som också dryper av atmosfär så som Zelda, Half-Life och Civilization. Resten av Jimmys hjärta tillhör punk och fotboll.

Relaterat material

FeatureFörtitt: Mario Tennis: Ultra Smash

Vår älskade Mario med vänner är tillbaka i ännu ett hysteriskt sportspel.

EA på E3, live

Klockan 22.00 drar EAs presskonferens igång. Vi på redaktionen streamar konferensen och kommenterar den i vår live-chatt som du hittar nedan. Häng gärna med!

FeatureFörtitt: Tom Clancy's The Division

Lucas har dykt ner i virushärjade New York och blivit smittad av online shooter-sjukan.

FeatureFörtitt: The Sims 4 Dags Att Jobba

Sheila Stormfeldt från danska Eurogamer har testat den kommande expansionen.

Andra saker på sidan...

Kommentarer (0)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading