Nintendo avslöjar de tre bästa spelen till Wii U och 3DS

Via Miiverse kunde man rösta på årets spel.

Innan julen griper tag i oss på riktigt anordnade Nintendo en omröstning för årets spel på deras Miiverse-tjänst. Årets spel till deras egna maskiner alltså. Etta på listan till Wii U blev det färgsprakande Splatoon, Nintendos första nya IP på över 12 år.

Att satsa nytt kan belöna sig, då spelet i dag har sålt i närmare 3 miljoner exemplar och blivit hyllat världen över för sitt fräscha alternativ till alla online-shooters därute. Nintendo har också varit noga med att släppa nytt material med jämna mellanrum, vilket skapat ett livligt community. Alldeles nyligen blev också fansen belönade med ytterligare två nya banor, ta en kik nedan:

Två på listan kom Super Mario Maker, och tredjeplatsen kneps av Xenoblade Chronicles X.

Till 3DS tog The Legend of Zelda: Majora's Mask 3D hem priset som årets spel enligt fansen på Miiverse. Vad finns det att säga som inte redan har blivit sagt kring Links mardrömsresa i landet Termina. Det chockade oss år 2000 med dess mörka teman och originella tidsmanipulerande och nu 2015 blir vi varma i hjärtat av den upputsade grafiken och det förenklade upplägget.

Väl värt årets spel, kolla grafikjämföresle med N64-orginalet nedan:

Det blev Zelda även på andraplatsen; The Legend of Zelda: Triforce Heroes. Bronset till 3DS gick till Monster Hunter 4 Ultimate

Vilka spel skulle du rösta på?

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (2)

About the author

Jimmy Andersson

Jimmy Andersson

Nyhetsskribent

Jimmy härstammar från den hårda bohusgraniten i väst, men blev en mjuk spelpojke tack vare sin Game Boy. Han har läst neurovetenskap i Sverige och evolutionär psykologi i Skottland i hopp om att förstå vad som händer i våra hjärnor när vi spelar. Han gillar spel som fokuserar på spelmekaniken men som också dryper av atmosfär så som Zelda, Half-Life och Civilization. Resten av Jimmys hjärta tillhör punk och fotboll.

Relaterat material

Fansen vill inte se Messi på FIFA 16-omslaget

Och därför har en namninsamling skapats.

Prenumerera på vår Youtube-kanal

Vi fyller kontinuerligt på med feta spelvideos. Se till att inte missa något.

Gratisversionen av PES 2017 är här!

Vad väntar du på? Dags att lira.

Spela FIFA 17 gratis i helgen

Passa på att testa FIFA 17 i helgen.

Andra saker på sidan...

Kommentarer (2)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading