EA, skaparna av FIFA, The Sims, och mycket annat, är kända för att vara bland de värsta företagen att jobba för i USA. Nu har EA gjort något så ovanligt som att låta nyblivna föräldrar vara hemma med sina barn i hela tio veckor.

Du kanske höjer på ögonbrynet och undrar vad det är frågan om? Och ja för oss svenskar är det en självklarhet att mammor och pappor få spendera tid med sina nyfödda, och få ersättning för det, men i USA är det extremt ovanligt att kommersiella företag erbjuder en sådan förmån.

Enligt den amerikanska siten Gamezone är USA "the only industrialized nation, and one of only three countries in the entire world, that doesn't offer paid maternity leave."

Strax efter nyår annonserade EA sin nya policy på sin hemsida där Chief Talent Officer Gabrielle Toledano säger:

"Welcoming a new family member is one of the most exciting times for our employees. As a mother, I know firsthand how important it is to have ample time to bond with your new child. That's why I'm very pleased to share that we've updated our parental leave policies for the US to allow for additional paid time away for our employees who are expanding their families."

"Research shows that paid leave improves employee morale, retention and most importantly, has significant benefits for family health and wellness. At EA, we want to create a culture that inspires you to do the best work of your career, but we know you can only do that by having the flexibility and support to balance your career and personal life."

Bra jobbat EA!

1

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Jimmy Andersson

Jimmy Andersson

Nyhetsskribent

Jimmy härstammar från den hårda bohusgraniten i väst, men blev en mjuk spelpojke tack vare sin Game Boy. Han har läst neurovetenskap i Sverige och evolutionär psykologi i Skottland i hopp om att förstå vad som händer i våra hjärnor när vi spelar. Han gillar spel som fokuserar på spelmekaniken men som också dryper av atmosfär så som Zelda, Half-Life och Civilization. Resten av Jimmys hjärta tillhör punk och fotboll.

Fler artiklar av Jimmy Andersson