Nintendo bygger hype inför 20-årsdagen av Pokémon

Spel, filmer, spelkort, kläder, leksaker, ja allt du kan tänka kommer med Pokémon-motiv i år!

Den 27:e februari 1996 lanserades Pokémon i Japan, två år senare kom det till Nordamerika och så sent som den 5:e oktober 1999 kom det till oss i Sverige. Jag minns det som igår, jag hade fått äran att prova "Pocket Monsters" - som det paradoxalt kallas i Japan - sedan tidigare av en kompis som hade varit i Japan och köpt ett exemplar, och var hösten 1999 dödssugen på att äntligen få en version på engelska.

Resten är som bekant historia, Pokémon blev ett av världens största fenomen, och än i dag säljer spelen i extrema mängder.

Nu vill Nintendo och The Pokémon Company hylla de första spelens 20-årsdag genom att släppa dem digitalt via Virtual Console samt i en bundle med ett par nydesignade 2DS och 3DS-maskiner som du kan kolla in nedan. Även digitalt remastrade versioner av de gamla Pokémon-filmerna, nya exklusiva spelkort och en drös med ny merchandise kommer bombardera oss under året.

Sen hoppas vi såklart att spelen Pokkén Tournament och Pokémon Go inte missar sina tilltänkta releaser i år. Vet du inte vad Pokémon är kommer Nintendo göra allt i sin makt för att göra dig varse under 2016.

Kolla in den här videon för massa smaskig information:

2
Dessa godisbitar släpps den 27:e februari 2016 i Sverige.
3

Tack, NintendoLife!

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Jimmy Andersson

Jimmy Andersson

Nyhetsskribent

Jimmy härstammar från den hårda bohusgraniten i väst, men blev en mjuk spelpojke tack vare sin Game Boy. Han har läst neurovetenskap i Sverige och evolutionär psykologi i Skottland i hopp om att förstå vad som händer i våra hjärnor när vi spelar. Han gillar spel som fokuserar på spelmekaniken men som också dryper av atmosfär så som Zelda, Half-Life och Civilization. Resten av Jimmys hjärta tillhör punk och fotboll.

Relaterat material

RekommenderatRecension: Quantum Break

Tillbaka till framtid... Nutid... Adam har spelat Quantum Break!

FeatureFörtitt: LEGO Marvel's Avengers

Vi har lekt bland dansk plast och amerikanska superhjältar.

Följ Eurogamer.se på Närcon Vinter 2016!

Med packade väskor slänger sig Gabriel iväg till Närcon Vinter 2016.

FeatureSåhär var PC Gaming Show

Det här är vad sjutton PC Gaming Show var.

FeatureAndréas krönika #6: Om Jonas Pettersson

Det sker lite ändringar på redaktionen och Andréas berättar om vad som sker, rent praktiskt.

Andra saker på sidan...

Kommentarer (0)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading