Här är anledningen till att internet kokar av NX-feber

Hybrid mellan stationärt och bärbart? Cross-platform? 900p? 

Nintendo har ännu inte avslöjat några detaljer om deras kommande konsol med kodnamnet NX och vi lär inte få veta något konkret förrän E3 i juni.

3
NX. Antagligen.

Fast det spelar ingen roll för internet är ändå inne i en hype-fas då nya rykten om en hybrid som ska ersätta både Wii U och 3DS börjat florera.

Och som bensin på elden har en marknadsundersökning poppat upp på NeoGAF med nya färska påståenden och än en gång referenser till att NX är både en stationär konsol samt en bärbar enhet. Våra brittiska kollegor har pratat med individer som svarat på undersökningen och som kan verifiera att den existerar.

Om det är Nintendo som står bakom den och till vilken grad informationen representerar konsolens slutgiltiga form är en annan fråga, dock.

Vad vi vet är att undersökningen säger att NX-mjukvaran har gameplay som "flyter" mellan konsolens hemenhet och bärbara pryl.

Spelare kommer att kunna tjäna och dela achievements, surfa på nätet och ringa videosamtal. Så långt är det trovärdigt.

Men undersökningen nämner 4k/60fps video streaming" och "gameplay graphics at 900p/60fps". Massor av Wii U-spel lirar redan i 1080p, vilket gör att detta påståendet sticker ut.

Vad vi förstått är att undersökningen skickas ut till slumpade mottagare och frågar hur mycket de vill betala för den och ifall de vill ha en konsol med en skivläsare eller ej.

En annan fråga är om användarna skulle vara intresserade av ett spelabonnemang i stil med Netflix.

1

Undersökningens avsändare är marknadsundersökningsföretaget Gfk - samma företag som samlar in data för Chart-Track i Storbritannien.

En omedelbar reaktion på undersökningen - speciellt 900p-detaljen - var negativ. Dock, som vi redan statuerat, är att det verkar vara information till syfte att doppa tårna. Detta med de undersökningar som Ubisoft skickar ut varje år för Assassin's Creed i åtanke. Vissa frågor reflekterar funktioner i kommande spel - vilka bör vara under utveckling just nu - medan andra är rent generella.

Om denna undersökningen kommer från Nintendo så lär det vara en liknande taktik som används här. Och om den inte kommer från Nintendo, ja, då lär den komma från ett annat företag. Det är våra gissningar.

Det enda som är säkert är att Nintendo kommer att avslöja detaljer om NX när den är klar - antingen på E3, eller via japanska nyhetsmagasinet Nikkei som kommer publicera alla detaljer online och spoila alla överraskningar. Precis som förr, med andra ord.

Våra brittiska kollegor har kontaktat Gfk för en kommentar.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Andréas Göransson

Andréas Göransson

Chefredaktör

Från de skånska myllorna i söder kommer Eurogamers chefredaktör. Uppväxt med en Gameboy i sina svettiga labbar var Andréas länge Nintendo-frälst. Detta kom att ändras under mitten av 90-talet då Sony släppte sin gråa förstfödda. Sedan dess spelar Andréas det mesta, även om Pokémon fortfarande ligger honom närmast om hjärtat.

Relaterat material

FeatureFörtitt: Mario Tennis: Ultra Smash

Vår älskade Mario med vänner är tillbaka i ännu ett hysteriskt sportspel.

EA på E3, live

Klockan 22.00 drar EAs presskonferens igång. Vi på redaktionen streamar konferensen och kommenterar den i vår live-chatt som du hittar nedan. Häng gärna med!

FeatureFörtitt: Tom Clancy's The Division

Lucas har dykt ner i virushärjade New York och blivit smittad av online shooter-sjukan.

FeatureFörtitt: The Sims 4 Dags Att Jobba

Sheila Stormfeldt från danska Eurogamer har testat den kommande expansionen.

Andra saker på sidan...

Kommentarer (0)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading