Boxaren Mike Tyson är definitivt känd för mer än sina framsteg inom sin valda sport - däribland hans aptit för andra boxares öron - men det är otvivelaktigt en gigant av idrottsmän vi pratar om. Nu får han även göra debut inom MMA-sporten då han har utannonserats bli spelbar i kommande EA Sports UFC 2 av Electronic Arts. Vid spelets lansering blir han alltså en upplåsbar slagskämpe, men de som förbokar spelet får direkt tillgång samma dag.

Vidare är det till och med två varianter av Tyson vi får ta del av, vilka är "Iron" Mike Tyson - baserat på hans ursprungliga kamp för världsmästartiteln - och "Legacy" Mike Tyson som hyllar hans karriär till idag.

"När tidernas hårdaste fighters kommer på tal finns Mike Tyson med på de flestas lista - ofta i topp. Det hade varit spännande om MMA varit lika populärt under Tysons tid som nu, och frågan är om inte vi hade fått sett Mike dra på sig de lite tunnare handskarna och kliva in i The Octagon", säger Brian Hayes, spelets Creative Director. "Det här är en av de stora "Vad skulle hända om..."-frågorna som vi kan laborera med när vi skapar ett spel som EA SPORTS UFC 2".

Tyson ställer sig positiv och uttrycker sin kärlek för UFC:

"Jag är en stor fan och det är en ära för mig att vara en del av EA SPORTS och att få utforska MMA-världen. Jag följer UFC på nära håll och det ska bli väldigt coolt att se hur jag skulle klara mig mot dessa fantastiska MMA-idrottsmän".

EA SPORTS UFC 2 tar spelseriens fantastiska karaktärslikhet och animationer till en ny och högre nivå med nya Knockout Physics System och autentiska spelfunktioner. Dessutom erbjuder spelet den hittills största uppställningen av fighters från den verkliga MMA-världen. EA SPORTS UFC 2 kliver tillbaka in i Octagonen på Xbox One och PlayStation®4. Komplett funktionslista och mer information om spelet hittar du på http://easports.com/ufc/features.

EA Sports UFC 2 kommer att släppas den 17 mars, 2016 på Xbox One och Playstation 4.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Jonas Pettersson

Jonas Pettersson

Redaktör / Assisterande chefredaktör

Ingen på redaktionen vet exakt var Jonas härstammar, men trots sin uppväxt i de värmländska skogarna har han inte undkommit det magiska mediet som är dator- och tv-spel. Hans vanligaste genres rör sig inom FPS, actionrollspel och skräck.

Fler artiklar av Jonas Pettersson