Blizzards shooter Overwatch var planerad att återkomma nu i januari, men enligt spelets game director Jeff Kaplan är detta en omöjlighet. Det har tagit för lång tid att implementera de nya tilläggen säger han i ett foruminlägg.

När den första sejouren med en stängd beta drog igång i slutet av oktober förra året spelades runt 900 000 matcher av testare världen över, där även vi deltog. Efter det har Blizzard gått igenom den feedback de fått och Jeff Kaplan säger att de försökt tillgodose flera olika önskemål. Ett ytterligare spelläge något som många ville se vilket tydligen ska finnas när betan drar igång igen.

Jobbet med detta har dock tagit tid vilket gör att vi inte får se en beta förrän tidigast i mitten av februari. Nya banor och även ett nytt belöningssystem ska då också implementeras, bland annat. Tydligen var det för mycket jobb för att få allting klart den här månaden, säger Jeff Kaplan.

"Rather than try to rush a beta patch out this month (which would mean the new game mode would have to be put off), we're going to take a few extra weeks before bringing the Closed Beta back. By doing so, we can make sure we can include the new game mode along with the new maps. This will also allow us to do some additional polish to the game's progression and reward system. Though all these features will still technically be a work-in-progress during the beta, we'd like them to be at a certain quality bar before releasing them for testing."

Exakt vad det nya spelläget är för något har ännu inte utannonserats, men av Kaplan att döma verkar det kunna bli bra.

"Without getting into specifics, we are working on a new game mode. And we're very excited about it! And we have some great new maps to support it, too, but we need a little more time to get everything just right."

Alla som hade tillgång till förra betan kommer ha det även den här gången. Vill du få tag i en nyckel gör du det via din Battle.net-profil.

Tack, Gamespot!

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Petter Hansson Frank

Petter Hansson Frank

Esport-redaktör

Trots uppväxten som bondpojk i en av Jämtlands avkrokar lyckades Petter tidigt intressera sig för spel i alla dess former. I dagsläget får dock nästan allt annat stryka på foten för Dota 2, ett spel som Petter borde vara proffs i vid det här laget.