Det går inte många dagar utan att vi höra nya rykten kring Nintendos nya konsol/konsoler som går under projektnamnet NX. Åtskilliga rykten har florerat kring denna maskin som skall följa upp den minst sagt mediokra försäljningen av Wii U. Vissa har till och med spekulerat kring att det kanske till och med rör sig om två maskiner - en stationär och en bärbar. Även om många av dessa rykten i princip har kunnat avfärdas som rent nonsens så kittlar det alltid att höra nytt skvaller kring NX som enligt vissa kommer att lanseras redan i år.

Det senaste skvallret spär på teorin om att NX skall släppas under 2016. I en marknadsundersökning ställer spelkedjan GameStop följande frågor till sina kunder:

1
2

Den sistnämnda väcker ju onekligen en del funderingar. Jag menar, varför ens fundera över att köpa en spelkonsol som inte kommer finnas inom 12 månader? Förhoppningsvis betyder detta att Nintendo delgett GameStop sjukt exklusiv information om sin kommande konsol. I värsta fall är det en klassisk hönfjäder.

Tack till Nintendo Life.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Alex Pettersson

Alex Pettersson

Skribent

Alex är en allätare och lapar i sig det mesta inom spel. Dark Souls, Metroid och Uncharted får helt enkelt slåss med FIFA om uppmärksamheten i sladdljungeln under tv:n. Och eftersom han är så förbaskat gammal har han också minst 25 års erfarenhet av spelande.