Dags att slita upp ditt gamla Game Boy och fira, för i år fyller Pokémon-serien 20 år. Något de firar på en rad olika sätt - ett av dem denna fräcka Super Bown-reklam.

1

Klippet kanske vid första anblick känns fattigt och lite tråkigt, men horder av små detaljer gömmer sig så gott som i varje ruta. Vilka nördiga referenser kan du hitta?

Den sjunde februari kommer en 30-sekundersversion av klippet visas på Super Bowl 50, och detta är första gången serien gör reklam på den enorma finalmatchen. Tyvärr släpps inga ordentliga spel i serien i år, men istället får vi Pokkkén Tournament till Wi U och en spinoff till telefoner i form av Pokémon Go.

Värt att notera är att under dessa 20 år så har Pokémon-spelen sålt mer än 275 miljoner exemplar världen över, 21 miljarder Pokémon-kort och tv-serien är uppe i sin 18e säsong. Inte illa pinkat för ett gäng färgglada djur.

Så titta på Super Bowl-klippet här nedanför och lyft ett glas för vår Snorlax - vår herre och frälsare!

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Robin Stjernberg

Robin Stjernberg

Redaktionschef / Försäljningschef

"Är du en förrädare?" frågade de sura jämtarna när Robin red ner till Hallandsskogarna på en älg för att plugga film. "Nej", svarade Robin och tog sig en ordentlig prilla. "Jag infiltrerar södermarken" sa han. Förutom att snusa, och att vara en norrlänning, gillar Robin konstiga filmer, bastant hiphop och att spela episka äventyrsspel och hårda skjutare.

Fler artiklar av Robin Stjernberg

Kommentarer (0)

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading

Relaterat material

Annons