EA förklarar varför vi inte får se The Force Awaken i Battlefront

Det förstör tidslinjen?

Nu kommer ett färskt uttalande från EAs CFO (Chief Finacial Officer) Blake Jorgensen där han förklarar varför vi inte kommer att få se material från The Force Awakens i Star Wars Battlefront:

"On Star Wars, the one thing that we are adhering to, and I think this is part of our arrangement with Lucas and Disney, is you can't make a game in Star Wars that violates the canon of Star Wars, meaning you can't take something from the future and bring it back into the past unless it's a reference. "

Han menar alltså att inkludera den nya filmens världar och karaktärer skulle bryta av med den nya officiella kanon som Disney försöker bygga upp. Men det kan tyckas lite märkligt då vi faktiskt fick Reys hemplanet "Jakku" att kriga på i Battlefront redan i december.

Battle of Jakku utspelar sig visserligen vid en annan tidpunkt än i The Force Awakens, men nog skulle EA kunna komma runt sådana restriktioner och införa nån mer bana. Men Jorgensen, som verkar ha glömt att "Jakku" existerar i Battlefront, fortsätter:

"Not knowing yet exactly what the storyline in [Star Wars:] Rogue One is going to be, I can't comment on how that could come in, but to the extent that it's in the future... Our current Battlefront game is all based on the historical Star Wars canon, which is 30 years before the most recent movie. That will limit our ability to bring some new content into that."

Vill du få reda om det senaste materialet som anlänt till Battlefront kolla här.

Vill du se rörliga bevis på att The Force Awaken finns med i Battlefront kolla nedan:

Tack, Megagames.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Jimmy Andersson

Jimmy Andersson

Nyhetsskribent

Jimmy härstammar från den hårda bohusgraniten i väst, men blev en mjuk spelpojke tack vare sin Game Boy. Han har läst neurovetenskap i Sverige och evolutionär psykologi i Skottland i hopp om att förstå vad som händer i våra hjärnor när vi spelar. Han gillar spel som fokuserar på spelmekaniken men som också dryper av atmosfär så som Zelda, Half-Life och Civilization. Resten av Jimmys hjärta tillhör punk och fotboll.

Relaterat material

Andra saker på sidan...

Kommentarer (0)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading