Ubisoft tar fajt mot EA för deras användande av ordet "ghost"

Tydligen gör det kunder förvirrade.

Här kommer en av de märkligaste stämningsansökningarna på länge: Ubisoft, ägare av varumärket "Ghost Recon" vill stämma EA för att de äger Göteborgs-studion "Ghost Games" med motiveringen att EA förvirrar kunder genom att använda ordet "Ghost".

Deras "Notice of Opposition" går att läsa i sin helhet här, men i korta drag menar Ubisoft att EA använder namnet "Ghost" för att: "Cause confusion, to cause mistake, or to deceive".

Och fortsätter med:

"Consumers are likely to believe, mistakenly, that the goods and services Applicant [EA] offers under Applicant's Mark are provided, sponsored, endorsed, or approved by Opposers [Ubisoft], or are in some way affiliated, connected, or associated with Opposers,"

Det som gör det så märkligt är att den Göteborgsbaserade studion har existerat i hela fem år och producerat två oskyldiga bilspel; Need for Speed Rivals och rebooten Need for Speed. Så att komma med denna anklagelse nu låter bara småsint av Ubisoft.

Att EA är ondskefulla tycker en del, men att medvetet lura kunder genom att döpa en studio till "Ghost Games" känns oerhört långsökt.

Kanske borde Ubisoft lägga tiden på att buggtesta sina spel istället för att tjafsas? Eller ska de ge sig på Ghostbusters härnäst?

1
2

Tack VG24/7.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Jimmy Andersson

Jimmy Andersson

Nyhetsskribent

Jimmy härstammar från den hårda bohusgraniten i väst, men blev en mjuk spelpojke tack vare sin Game Boy. Han har läst neurovetenskap i Sverige och evolutionär psykologi i Skottland i hopp om att förstå vad som händer i våra hjärnor när vi spelar. Han gillar spel som fokuserar på spelmekaniken men som också dryper av atmosfär så som Zelda, Half-Life och Civilization. Resten av Jimmys hjärta tillhör punk och fotboll.

Relaterat material

FeatureFörtitt: Mario Tennis: Ultra Smash

Vår älskade Mario med vänner är tillbaka i ännu ett hysteriskt sportspel.

EA på E3, live

Klockan 22.00 drar EAs presskonferens igång. Vi på redaktionen streamar konferensen och kommenterar den i vår live-chatt som du hittar nedan. Häng gärna med!

FeatureFörtitt: Tom Clancy's The Division

Lucas har dykt ner i virushärjade New York och blivit smittad av online shooter-sjukan.

FeatureFörtitt: The Sims 4 Dags Att Jobba

Sheila Stormfeldt från danska Eurogamer har testat den kommande expansionen.

Andra saker på sidan...

Kommentarer (0)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading