Vandra runt som konstnär i supervackra Eastshade

Lös quests genom att måla målningar åt ortsbefolkningen.

Personligen är jag svag för sådant som bryter mot den etablerade normen och gillar således när spelskapare försöker sig på nya grepp. FPS-spel har till exempel sett mer eller mindre likadana ut sedan Doom kom ut, och trots att det nya spelet ser riktigt episkt ut, är det väldigt roligt när vi får se lite mer lekfulla titlar.

Ett sådant är det kommande utforskarspelet Eastshade, utvecklat av indiestudion med samma namn, där vi får axla rollen som en konstnär. I en trailer till spelet får vi se spelaren vandra och måla tavlor i en magiskt vacker övärld och enligt skaparna är just målandet själva kärnan i gameplay-mekaniken. Genom att du ger dina verk till befolkningen får du items i utbyte och du får också ta del av hemligheter som kan hälpa dig att lösa öns mysterier. De saker vi får är sådana som låter oss hitta bortglömda platser. Exakt vad dessa är vet jag inte men man kan väl tänka sig att det rör sig om klättringsutrustning och så vidare.

flod

Utvecklingsteamet består av endast tre personer och leds av Danny Weinbaum som tidigare jobbat som 3D-artist på AAA-titlar. Såhär skriver de själva om spelet:

"You are a traveling painter, exploring the island of Eastshade. Capture the world on canvas using your artist's easel. Talk to the inhabitants to learn about their lives. Make friends and help those in need. Discover mysteries and uncover secrets about the land. Surmount natural impasses to reach forgotten places. Experience how your actions impact the world around you."

tent

Denna titel är Eastshade Studios första och kommer att släppas till PC. Spana in dess härlighet i trailern nedan.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Petter Hansson Frank

Petter Hansson Frank

Esport-redaktör

Trots uppväxten som bondpojk i en av Jämtlands avkrokar lyckades Petter tidigt intressera sig för spel i alla dess former. I dagsläget får dock nästan allt annat stryka på foten för Dota 2, ett spel som Petter borde vara proffs i vid det här laget.

Relaterat material

FeatureAndréas krönika #8: Vad vill du se på Eurogamer Sverige?

För att Eurogamer Sverige ska bli bättre behövs din åsikt.

FeatureHär är det bästa från årets GDC

Lucas plockar ut godbitarna från mässan.

FeatureDärför ska du vara taggad på Quantum Break

Vi berättar anledningarna till varför du ska hålla koll på Remedys kommande tredjepersonsskjutare.

Fallout 4: fusk och konsolkommandon

Alla kända konsolkommandon för PC-versionen av spelet.

Recension: Resident Evil: Revelations 2

Alex har som vanligt köttat ner zombie-horder. Börjar han ledsna?

Andra saker på sidan...

Kommentarer (0)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading