Före detta Sega-chef berättar om Sonics fall och hopp inför framtiden

Går det att rädda Sonic?

Det är inte ens roligt att hacka på den blå igelkotten Sonic längre, men i samband med att Sonic fyller 25 år i år fick Polygon en härlig pratstund med den förra Sega-chefen Al Nilsen om hur han ser på kottens historia och framtid.

1

Här kommer ett litet utdrag ur intervjun där Nilsen kommenterar Sonics fallnande stjärna:

"When (former employees of Sega of America) would go to E3 and see what was happening ... a lot of times we would just go and we would shake our heads and we were very, very sad. Because, you know, what we had established and what we had built was something that was very, very special. It's fine to go and change the look of the character, but the gameplay has to go and play off against that. Then the story started getting convoluted. If I was Sonic, I was probably having an identity crisis. You don't need this cast of 8,000 characters,"

"I have great hope for the future of Sonic. Sonic is not dead; he's just out of the spotlight. The future for Sonic can be as bright as (Sonic's home planet) Mobius is."

3
Snart även som spelfilm!

För den som inte känner till var Al Nilsen ansvarig för marknadsföringen av Sega Mega Drive (Genesis) i USA under 90-talet. Hans historia går att läsa om i den fantastiska boken "Console Wars" skriven av Blake J Harris. En bok som berättar om Segas "David mot Goliat"-kamp mot Nintendo och som alla historieintresserade gamers bör ha i sin samling.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (2)

About the author

Jimmy Andersson

Jimmy Andersson

Nyhetsskribent

Jimmy härstammar från den hårda bohusgraniten i väst, men blev en mjuk spelpojke tack vare sin Game Boy. Han har läst neurovetenskap i Sverige och evolutionär psykologi i Skottland i hopp om att förstå vad som händer i våra hjärnor när vi spelar. Han gillar spel som fokuserar på spelmekaniken men som också dryper av atmosfär så som Zelda, Half-Life och Civilization. Resten av Jimmys hjärta tillhör punk och fotboll.

Relaterat material

FeatureTrailern - spelvärldens samhällsfara nummer ett?

Alex om ständigt krossade förväntningar i spelvärlden.

FeatureThrowback Thursday: Eternal Sonata

Så mycket mer än bara ett spel.

FeatureThe Witcher III: En värld utan kompromisser

Adam har fått chanen att intervjua Witcher-teamet om spelvärlden i deras efterlängtade rollspel.

Tävling: Vinn massor av Fallout-prylar

Prylar och loot - vi tävlar ut ett härligt Fallout-paket.

Andra saker på sidan...

Kommentarer (2)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading