Activision sparkar folk

Allt är plastgitarrernas fel.

Enligt den senaste kvartalsrapporten från den gigantiska utgivaren Activision säljer inte deras spel som väntat. Call of Duty: Black Ops 3 och Destiny: The Taken King rullar på fint och har mött alla säljmål, men deras nysatsning på Guitar Hero och senaste Skylanders-spelet har presterat så illa att Activision måste nu säga upp folk på företaget.

I ett meddelande via Game Informer säger Activision:

As announced on our earnings call, our games for core audiences did extremely well, but the casual audience has not yet emerged on next gen consoles. So we are refocusing to better align with Activision's long-term priorities because, as always, our strategy evolves to keep us ahead of a rapidly-changing industry. We are working with those impacted by the changes to offer outplacement services and support.

Activision hävdar alltså att casual-publiken ännu inte blivit intresserade av den nya generationen. En intressant analys för nog är det så att Wiimote-viftande och plastgitarr-vurmande människor hoppa på casual-tåget redan 2006 - hela tio år sedan gott folk - för att sen lämna det ett par år senare för att aldrig återvända. För casual-folk spelar det ju ingen roll hur kraftfulla maskinerna är, eller vilken siffra som står bakom Playstation. De har ju redan provat plastgitarrerna en gång så varför skulle de bry sig om Guitar Hero 2016?

Enligt ovan nämnda rapport är det också utvecklarna bakom Guitar Hero: Live som drabbas hårdast av nedskärningarna.

1
Guitar Hero suger. Ingen högoddsare att folk är trötta på skiten Activision!

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (2)

About the author

Jimmy Andersson

Jimmy Andersson

Nyhetsskribent

Jimmy härstammar från den hårda bohusgraniten i väst, men blev en mjuk spelpojke tack vare sin Game Boy. Han har läst neurovetenskap i Sverige och evolutionär psykologi i Skottland i hopp om att förstå vad som händer i våra hjärnor när vi spelar. Han gillar spel som fokuserar på spelmekaniken men som också dryper av atmosfär så som Zelda, Half-Life och Civilization. Resten av Jimmys hjärta tillhör punk och fotboll.

Relaterat material

FeatureAndréas krönika #8: Vad vill du se på Eurogamer Sverige?

För att Eurogamer Sverige ska bli bättre behövs din åsikt.

FeatureHär är det bästa från årets GDC

Lucas plockar ut godbitarna från mässan.

FeatureDärför ska du vara taggad på Quantum Break

Vi berättar anledningarna till varför du ska hålla koll på Remedys kommande tredjepersonsskjutare.

Fallout 4: fusk och konsolkommandon

Alla kända konsolkommandon för PC-versionen av spelet.

Recension: Resident Evil: Revelations 2

Alex har som vanligt köttat ner zombie-horder. Börjar han ledsna?

Andra saker på sidan...

Kommentarer (2)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading