Resident Evil 4, 5 och 6 återuppstår

Ett steg i 20-års firandet av skräckserien.

Det är inte bara Pokémon som firar 20 år som spelserie 2016, även de odöda varelserna i Resident Evil har vart med oss 20 varv runt solen. Capcom har redan gett oss Resident Evil Zero HD Remaster, som ni kan läsa om här och idag fick vi reda på att Resident Evil 4, 5 och 6 kommer att släppas till Playstation 4 och Xbox One under året.

Först ut är det horribla sjätte spelet som släpps redan den 29 mars. Sen kommer det något bättre Resident Evil 5 med sina solbadande afrikanska miljöer lagom tills sommaren, dock utan spikat datum ännu. Och till sist släpps kronjuvelen Resident Evil 4 någon gång under hösten. När jag säger kronjuvelen menar jag inte bara inom Resident Evil-serien utan bland alla spel, någonsin.

Resident Evil 4 är så vansinnigt bra att det än idag är det svårt att fatta hur Capcom fick till det. Det revolutionerade hela tredjepersons-genren med att placera kameran nära axeln på spelaren, vilket gav i stort sett samma precision som ett förstapersonsspel. Monsterdesignen va brutalt brutal och tempot fullkomligt perfekt, där lugnare partier som påminde om äldre skräckspel blandades med furiösa actionsekvenser.

Många föredrar ettan och tvåans mer mystiska stämning och dess lugnare pussel, men i min bok bräcker Resident Evil 4 dem alla. Så bra är det, och med dagens utannonsering att spelen också skall få sig ett ansiktslyft är det bara att börja dregla inför tanken att få slakta de virusdrabbade i den dammiga lilla spanska bergsbyn igen.

Och inte minst att få skrika i panik när man hör hur den där förbannande motorsågen sakta varvas upp igen. Uscha!

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Jimmy Andersson

Jimmy Andersson

Nyhetsskribent

Jimmy härstammar från den hårda bohusgraniten i väst, men blev en mjuk spelpojke tack vare sin Game Boy. Han har läst neurovetenskap i Sverige och evolutionär psykologi i Skottland i hopp om att förstå vad som händer i våra hjärnor när vi spelar. Han gillar spel som fokuserar på spelmekaniken men som också dryper av atmosfär så som Zelda, Half-Life och Civilization. Resten av Jimmys hjärta tillhör punk och fotboll.

Relaterat material

FeatureSpelhistoriens största fenomen

Vad har fått hela världen att börja spela?

FeatureAndréas årskrönika 2015

Eurogamers chefredaktör blickar framåt och bakåt.

Recension: Rare Replay

Ett skepp laddat med klassiker.

FeatureFem instrument vi vill ha i Rock Band

Gitarr och trummor är gammalt - ge oss nåt nytt!

Andra saker på sidan...

Kommentarer (0)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading