NX-rapporten: Vecka 8

Här är allt som sagts om Nintendo NX den senaste veckan.

NX-rapporten: Vecka 5

NX-rapporten: Vecka 6

NX-rapporten: Vecka 7

NX är kodnamnet på Nintendos nästa spelkonsol, och ju närmare E3 vi kommer desto mer rykten om konsolen verkar dyka upp. Det kan vara lite svårt att hålla reda på alla dessa, så därför har vi på Eurogamer en artikelserie där vi varje vecka summerar samtliga rykten som omgärdar NX och förklarar vad de betyder och hur sannolika de är. Häng med!

Nu vet vi med största säkerhet att Zelda Wii U kommer släppas till NX

I förra veckans NX-rapport berättade vi om Youtube-kanalen SuperMetalDave64 som i en video (och i flera inlägg på NeoGaf) berättat att Zelda Wii U även kommer släppas till Nintendo NX, detta enligt en marknadsföringsrapport om kommande spel 2016 från Nintendo of America, som han fått från sin källa som jobbar där. Jag var själv skeptisk till detta, men nu verkar det som att jag inte hade behövt vara det.

Det är nämligen så att flera av de spel som fanns med på marknadsföringsrapporten, som tidigare var okända, har sedan dess utannonserats. Spelet med kodnamnet Pokémon Niji visade sig exempelvis vara Pokémon Sun och Pokémon Moon, och spelet med kodnamnet DMW2 har sedermera visat sig vara Disney Magical World 2. Dessa utannonseringar, i kombination med det faktum att SuperMetalDave64 nu tagit bort alla videor och inlägg om marknadsföringsrapporten (vilket föreslår att Nintendo kontaktat honom med en s.k. "cease-and-desist" eller, ännu värre, en stämningsansökan), pekar på att marknadsföringsrapporten faktiskt är legitim, vilket i sin tur bekräftar att Zelda Wii U faktiskt kommer släppas till Nintendo NX.

Källan som läckte rapporten har, tillsammans med SuperMetalDave64, spekulerat i att det stora utbudet av spel till 3DS i år jämfört med Wii U pekar på att en stationär variant av NX kommer släppas först, och det redan i år eftersom NX-versionen av Zelda Wii U enligt uppgift ska lanseras samtidigt eller i samma tidsperiod som Wii U-versionen. Detta stämmer överens med många analytikers tro att någon variant av NX kommer släppas i år.

BBC verkar tro att NX ska släppas i mitten av året

I en artikel om Nintendos reviderade förväntningar inför årets finansiella slutresultat droppade brittiska BBC en till synes märklig mening:

"Next month it is launching Miitomo, its first iOS and Android app, and is expected to release its new NX gaming platform around the middle of the year."

Mig veterligen är det ytterst få, om ens någon, som tror att Nintendo NX kommer släppas i mitten av året, vilket får en att undra: vad grundar de det här påståendet på? Okunnighet? En hemlig källa? Det verkar onekligen luta åt det förstnämnda.

Byte 4 Games verkar ha ett spel till Nintendo NX under utveckling

Enligt en Linkedin-profil verkar spanska studion Byte 4 Games ha ett spel till Nintendo NX under utveckling. Spelet, som heter "Mech Super Extended", listas som ett PS4, Xbox One, PC- och Nintendo NX-spel, vilket får det att verka som att en NX-version faktiskt är under utveckling och inte bara önskad av studion. Å andra sidan verkar det väldigt besynnerligt att en studio med bara ett spel under bältet skulle få ett Nintendo NX-devkit när flera större utvecklare, som Moon Studios och Coldwood Interactive, varit väldigt vokala med att de inte fått några.

Vi får se om det stämmer, helt enkelt.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Lucas Jones

Lucas Jones

Skribent

Lucas är en nationalekonom in-the-making från Skåne som envist hävdar att Nintendo 3DS är den bästa konsolen som finns. Han är i dagsläget den enda spelskribenten i hela Sverige som inte har en nextgenkonsol, och är därmed lika förlegad som en VHS-spelare.

Relaterat material

FeatureTrailern - spelvärldens samhällsfara nummer ett?

Alex om ständigt krossade förväntningar i spelvärlden.

FeatureThrowback Thursday: Eternal Sonata

Så mycket mer än bara ett spel.

FeatureThe Witcher III: En värld utan kompromisser

Adam har fått chanen att intervjua Witcher-teamet om spelvärlden i deras efterlängtade rollspel.

Tävling: Vinn massor av Fallout-prylar

Prylar och loot - vi tävlar ut ett härligt Fallout-paket.

Andra saker på sidan...

Kommentarer (0)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading