wargaming har utannonserat att den australiensiska stridsvagnen Mark 1 (AC1) har transporterats till artillerimuséet i Cairns. Denna udda tank har plockats från numera avlidne entusiasten och grundaren av Military Vehicle Technology Foundation - Jacques Littlefield - och i framtiden kommer den att anlända till World of Tanks på PC och World of Tanks Blitz för mobila enheter.

Mark 1 är också känd som "Sentinel" och var den enda stridsvagnen som designats och massproducerats i Australien under andra världskriget. Idag existerar bara sju av dessa och är därför otroligt sällsynta och attraktiva för samlare.

"Wargaming is passionate about history," säger Tracy Spaight, director of special projects hos Wargaming. "We work with museums and nonprofits around the world to make sure that the vehicles of World War II are preserved for future generations. We are thus excited to bring the Sentinel tank back to Australia, where she was built, so that Australians can rediscover this piece of their country's WWII heritage."

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Jonas Pettersson

Jonas Pettersson

Redaktör / Assisterande chefredaktör

Ingen på redaktionen vet exakt var Jonas härstammar, men trots sin uppväxt i de värmländska skogarna har han inte undkommit det magiska mediet som är dator- och tv-spel. Hans vanligaste genres rör sig inom FPS, actionrollspel och skräck.