Ett av vinterns största e-sportevenemang The Shanghai Major börjar lida mot sitt slut och ett lag har redan säkrat sin plats i finalen. Det är europeiska kompotten Team Secret, som tidigare i turneringen haft en del problem, som lyckats ta sig hela vägen fram. Trots två raka förlustgames i gruppspelet mot MVP Phoenix har svenske Johan "pieliedie" Åström och grabbarna repat sig och levererat förstklassig Dota sedan dess. Idag slog de Team Liquid i två raka.

För Alliance tog det oväntat stopp mot amerikabaserade Complexity och svenskarna får därmed snopet lämna turneringen. Däremot består tre av fem medlemmar av Complexity också av svenskar så alldeles tråkigt var det ju inte för er som hoppas på blågul framgång. Bröderna Rasmus (Chessie) och Linus Blomdin (Limmp) samt Simon "Handsken" Haag var förstås glada över resultatet.

Glädjen blev dock kortvarig då Complexity idag var chanslösa i mötet mot Evil Geniuses. Förlust i två korta games innebär att även dessa svenskar får träda ur tävlingen. Dock kan de hålla huvudena högt efter en mycket hedersvärd insats allt som allt.

Evil Geniuses, som möjligtvis är världens bästa lag just nu, gick sedan vidare och vann mot sydkoreanska MVP Phoenix på samma dominanta vis. Därmed ställs de mot Team Liquid i en match som går av stapeln vid tretiden i natt. Vinnaren där går vidare till final där Team Secret alltså väntar. För EG lockar det nog mycket med revansch mot det lag som skickade ner dem i lower bracket.

I videon nedan har ni några höjdpunkter från matchen mellan Team Secret och Liquid. Den stora finalen spelas runt halv sju i morgon bitti. Min väckarklocka är redan ställd.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Petter Hansson Frank

Petter Hansson Frank

Esport-redaktör

Trots uppväxten som bondpojk i en av Jämtlands avkrokar lyckades Petter tidigt intressera sig för spel i alla dess former. I dagsläget får dock nästan allt annat stryka på foten för Dota 2, ett spel som Petter borde vara proffs i vid det här laget.

Fler artiklar av Petter Hansson Frank