NX-rapporten: Vecka 5

NX-rapporten: Vecka 6

NX-rapporten: Vecka 7

NX-rapporten: Vecka 8

NX är kodnamnet på Nintendos nästa spelkonsol, och ju närmare E3 vi kommer desto mer rykten om konsolen verkar dyka upp. Det kan vara lite svårt att hålla reda på alla dessa, så därför har vi på Eurogamer en artikelserie där vi varje vecka summerar samtliga rykten som omgärdar NX och förklarar vad de betyder och hur sannolika de är. Häng med!

Nintendo NX kommer med en trådlös HDMI-dongle, konsolen lika stark som Xbox One

Den minst sagt diskutabla hemsidan DualPixels rapporterade i veckan om ett NX-rykte som sade att konsolen kommer vara i paritet med Xbox One rent prestandamässigt, och dessutom komma med en trådlös HDMI-dongle som kopplas in i konsolen och sedan skickar bilden till en skärm (tänk Wii U Gamepad fast tvärtom). Styrspakarna på handkontrollen ska tydligen ha små motorer i sig som ger spelaren "haptic feedback", alltså fysisk feedback beroende på vad du gör (som Microsoft gjort med Xbox One-kontrollen). Vidare berättade en anonym utvecklare i det här ryktet att Nintendo NX var den "enklaste konsolen jag någonsin utvecklat spel för" och att det gick väldigt fort att porta över spel från Xbox One och PS4 till konsolen.

Problemet med det här ryktet är att källan som DualPixels fått sin information från, en person som kallas Geno, har ett högst svajigt förflutet med rykten och läckor sedan tidigare. Generellt sett kan man säga att hen haft mer fel än rätt, och att de gånger hen haft rätt har det mer berott ryktesrapporteringen varit medvetet vag (t ex att Playstation 4 skulle ha möjligheten att köra spel i "superavancerad grafik"). Det här behöver inte nödvändigtvis betyda att man inte ska lägga nån större vikt vid ryktet, men om det någonsin var läge att ta fram saltkaret så är det nog nu.

Foxconn ska tydligen starta produktionen av NX i andra hälften av året

Det här är intressant: enligt en kinesisk källa har supermegafabriken Foxconn tydligen gått ut med information som kan tolkas som att man kommer inleda produktionen av NX i den andra hälften av året. Detta sades tydligen till företagets investerare, som var bekymrade över de lägre än väntade inkomsterna för året. Om vi väljer att se informationen som sann uppstår det genast två olika scenarior som framstår som sannolika: antingen kommer man börja producera NX i andra hälften av kalenderåret, och då kommer NX med största sannolikhet också lanseras i år, eller så kommer man börja producera den i slutet av det fiskala året (vilket är i mars nästa år), och då släpps NX nästa år. Det mesta pekar onekligen på att det är den förstnämnda situationen som är den mest troliga, men med tanke på den stundande VR-boomen i vår (när både Oculus, HTC Vive och PSVR lanseras) finns det ju skäl för Nintendo att skjuta upp lanseringen till nästa år. Vi får se, helt enkelt.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (1)

About the author

Lucas Jones

Lucas Jones

Skribent

Lucas är en nationalekonom in-the-making från Skåne som envist hävdar att Nintendo 3DS är den bästa konsolen som finns. Han är i dagsläget den enda spelskribenten i hela Sverige som inte har en nextgenkonsol, och är därmed lika förlegad som en VHS-spelare.

Fler artiklar av Lucas Jones