NX-rapporten: Vecka 10

Här är allt som sagts om Nintendo NX den senaste veckan.

NX-rapporten: Vecka 5

NX-rapporten: Vecka 6

NX-rapporten: Vecka 7

NX-rapporten: Vecka 8

NX-rapporten: Vecka 9

NX är kodnamnet på Nintendos nästa spelkonsol, och ju närmare E3 vi kommer desto mer rykten om konsolen verkar dyka upp. Det kan vara lite svårt att hålla reda på alla dessa, så därför har vi på Eurogamer en artikelserie där vi varje vecka summerar samtliga rykten som omgärdar NX och förklarar vad de betyder och hur sannolika de är. Häng med!

Ett patent på en bärbal konsol har registrerats av Nintendo

Som vi rapporterade i veckan så har ett patent från Nintendo of Japan som registrerades hösten 2014 dykt upp på internet, vilket fått hela Nintendo-communityt (inklusive mig själv) att spekulera hejvilt kring om det är Nintendo NX som dokumenten visar. Patentet ifråga illustrerar nämligen en bärbar konsol med en hel del futuristiska inslag, däribland projektorfunktionalitet och gestinläsning via infraröda sensorer. Lite som en Kinect, alltså.

Huruvida det här stämmer återstår dock att se. Det viktiga att komma ihåg när det gäller patent är att de inte nödvändigtvis behöver betyda någonting. Det är vanlig praxis bland företag att ta patent på saker som aldrig kommer se dagens ljus, dels för att hindra konkurrenter från att göra detsamma och dels för att kunna återvända till patenten när teknologin är mogen nog för att förverkliga dess idéer. Som med alla andra NX-rykten får vi helt enkelt se om detta stämmer, alltså.

Beyond Good and Evil 2 kommer publiceras av Nintendo

Spelsajten Destructoid gick i veckan ut med att de hade uppgifter om att Nintendo och Ubisoft för närvarande förhandlade om att göra hett eftertraktade uppföljaren till kultspelet Beyond Good and Evil exklusiv till Nintendo NX, med Nintendo som förläggare. Namnet Beyond Good & Evil 2 bör sätta igång samtliga bullshitmätare ni har inprogrammerade i er, men det är samtidigt värt att komma ihåg att det här inte hade varit första gången Nintendo publicerat ett kultspel från en tredjepartsutvecklare. Bayonetta 2, exempelvis, var också ett (av en liten fanskara) hett eftertraktat spel som Nintendo hjälpte till att förverkliga genom att göra det Wii U-exklusivt. Å andra sidan verkar inte Bayonetta 2 ha sålt speciellt bra, vilket onekligen får en att undra om Nintendo skulle vilja upprepa experimentet.

Det är också på sin plats att nämna att Ubisoft publicerat spel exklusivt på Nintendo-plattformar förr. Både ZombieU och Rayman Legends var från början Wii U-exklusiva, och hade antagligen fortsatt vara det om inte spelen sålt så dåligt som de gjorde. Så visst, Ubisoft och Nintendos förhållande är kanske inte lika tajt som det en gång var, men man ska aldrig säga aldrig.

...är vad jag hade velat säga, men tyvärr så verkar det som att det här ryktet har sina rötter i sajten DualPixels vilket sänker trovärdigheten mer än ett snäpp. Jag hade inte lagt speciellt mycket värde i det här, om jag var er. Det finns inte nog med salt i världen för att hantera rykten från dem, trots allt.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Lucas Jones

Lucas Jones

Skribent

Lucas är en nationalekonom in-the-making från Skåne som envist hävdar att Nintendo 3DS är den bästa konsolen som finns. Han är i dagsläget den enda spelskribenten i hela Sverige som inte har en nextgenkonsol, och är därmed lika förlegad som en VHS-spelare.

Relaterat material

RekommenderatRecension: Quantum Break

Tillbaka till framtid... Nutid... Adam har spelat Quantum Break!

FeatureFörtitt: LEGO Marvel's Avengers

Vi har lekt bland dansk plast och amerikanska superhjältar.

Följ Eurogamer.se på Närcon Vinter 2016!

Med packade väskor slänger sig Gabriel iväg till Närcon Vinter 2016.

FeatureSåhär var PC Gaming Show

Det här är vad sjutton PC Gaming Show var.

FeatureAndréas krönika #6: Om Jonas Pettersson

Det sker lite ändringar på redaktionen och Andréas berättar om vad som sker, rent praktiskt.

Andra saker på sidan...

Kommentarer (0)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading