Microsoft undersöker om det går att dela digitalt material

Trots allt.

Som vi alla minns med skräck och fasa så försökte Microsoft tvinga på oss massa strunt när Xbox One premiärvisades i maj 2013. Always On. Always Spy On. Kinect skulle tryckas ned i halsen på en. Sen dess har företaget backat på alla punkter.

Men en sak som faktiskt lät intressant våren 2013 var hur man skulle kunna köpa spel digitalt och sen låna ut det på syrrans Xbox. De idéerna skrotades också för att det inte gick att lösa på något smidigt sätt som inte krävde Big Brother flåsade i nacken på dig.

Nu får vi dock höra viskningar som säger att Microsoft vill göra ett nytt försök att revolutionera den digitala handeln. Game Informer fick sig ett samtal med programmeraren Mike Ybarra angående Microsofts planer:

"Steam has a great family plan right now. We're looking at both (Xbox and PC) from a Windows standpoint - well, what's our policy of the Windows Store? How many people can play concurrent? How do you share? We're going to merge those two topologies soon so that a whole new model for how you share games across that will be in place. We're actively working on that now to try to figure it out, but we want to get to a much simpler model and potentially one that lets you do more... have a little bit more freedom in what you can and can't do."

Det framstår inte särskilt tydligt hur Microsoft har tänkt, men att de bara har tänkt välkomnas av oss. Ska fysiska spel försvinna för gott måste en utlåningssystem finnas och att man kan sälja vidare sina digital kopior.

Jag vurmar själv för fysiska exemplar, men detta låter onekligen spännande. Vad tycker ni kära läsare? Ska vi ha kvar fysiska spel eller gå all-in på det mer miljövänliga digitala alternativet?

1

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (3)

About the author

Jimmy Andersson

Jimmy Andersson

Nyhetsskribent

Jimmy härstammar från den hårda bohusgraniten i väst, men blev en mjuk spelpojke tack vare sin Game Boy. Han har läst neurovetenskap i Sverige och evolutionär psykologi i Skottland i hopp om att förstå vad som händer i våra hjärnor när vi spelar. Han gillar spel som fokuserar på spelmekaniken men som också dryper av atmosfär så som Zelda, Half-Life och Civilization. Resten av Jimmys hjärta tillhör punk och fotboll.

Relaterat material

FeatureTrailern - spelvärldens samhällsfara nummer ett?

Alex om ständigt krossade förväntningar i spelvärlden.

FeatureThrowback Thursday: Eternal Sonata

Så mycket mer än bara ett spel.

FeatureThe Witcher III: En värld utan kompromisser

Adam har fått chanen att intervjua Witcher-teamet om spelvärlden i deras efterlängtade rollspel.

Tävling: Vinn massor av Fallout-prylar

Prylar och loot - vi tävlar ut ett härligt Fallout-paket.

Andra saker på sidan...

Kommentarer (3)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading