Det finns ingen tvekan om att The Witcher 3 blev 2015 års stora vinnare. Med tunga släpp som Fallout 4 och Metal Gear Solid V i ryggen rasslade fortfarande Game of the Year-nomineringarna in med The Witcher 3 i toppen på nästan varenda en.

Enligt en användare på NeoGAF står det dock nu klart att CD Projekt Reds nya älskling är tidernas mest älskade spel. Ihopräknat på bloggen Gotypicks står det klart att med 251(!) vinnarplatser, mer än något annat spel någonsin, i spelmedier jorden runt har Geralt fullständigt krossat motståndet med en vikt av tusen gaffeltruckar. Spelet med näst mest vinster under hela 2015 var nämligen Fallout 4 med 56 olika vinster.

I januari skrev vi om att The Witcher 3 fått 170 nomineringar av olika spelmedier. Det bedårande vackra spelet har alltså överträffat denna prognos med 81 vinster.

Även här på Eurogamer höll vi en Game of the Year, självklart med The Witcher 3 som vinnare. Vår lista på 2015s fetaste spel kan du läsa här.

Vår recension av spelet kan du läsa här.

-system-headline

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (1)

About the author

Malin Granberg

Malin Granberg

Skribent

Malin har, trots sin härstamning från Piteås vackra älv, förlorat sin dialekt till Östergötlands platta landskap. Liksom det som drar henne till spel, så var det även äventyr och universitet som förde henne ner till den södra delen av landet där hon byggt sitt näste. En allätare med förkärlek till rollspel.