Det är något speciellt med spelen från Level5. Något som inte riktigt går att sätta fingret på, men som får mig att tänka på ren och skär mys. Det har blivit extra tydligt när jag återigen plockat upp en av deras rollspelspärlor.

Just nu är samtliga PS2-spel billigare än vanligt till Playstation 4, och även om jag tycker Sony är snåla as som tar ut hutlösa priser för gamla spel samtidigt som Microsoft låter oss spela våra 360-spel helt gratis så köpte jag faktiskt ett spel nu: Rogue Galaxy.

Rogue Galaxy står inte längre i min PS2-samling, och därför kändes köpet befogat. För av de tre rollspelen som Level5 släppte till PS2 har Rogue Galaxy hamnat mest i skymundan, eftersom det släpptes så pass sent i maskinens levnad. Men det gör det inte mindre värt att plocka upp - tvärtom.

För precis som Dark Souls och Dark Chronicle innan så bjuder det på tecknad grafik, korkad dialog, massor av djup och fruktansvärt löjliga röstskådespelare. Det är en Star Wars-pastisch utan självdistans, och samtidigt så jävla charmigt. Det försöker inte vara speciellt viktigt, eller superseriöst. En katt är kapten på ditt skepp - självklart. Du är utvald och ska rädda universum, japp japp. Rogue Galaxy är höjden av japanskt tönteri, på ett bra sätt.

Och oavsett om du bygger byar i Dark Cloud, fiskar i Dark Chronicle eller jagar insekter i Rogue Galaxy så är det tydligt att Level5 är fruktansvärt duktiga på att bygga charmiga spel fulla av saker att pilla med och upptäcka. Av den anledningen, och för att de totalt osar av ren och skär mys, så borde du plocka upp något av spelen. Eller varför inte allihopa - har du något annat vettigt att göra i livet menar du?

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Robin Stjernberg

Robin Stjernberg

Redaktionschef / Försäljningschef

"Är du en förrädare?" frågade de sura jämtarna när Robin red ner till Hallandsskogarna på en älg för att plugga film. "Nej", svarade Robin och tog sig en ordentlig prilla. "Jag infiltrerar södermarken" sa han. Förutom att snusa, och att vara en norrlänning, gillar Robin konstiga filmer, bastant hiphop och att spela episka äventyrsspel och hårda skjutare.

Fler artiklar av Robin Stjernberg

Kommentarer (0)

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading

Relaterat material

Annons