Det behöver kanske inte sägas längre att Doom är och förblir tidernas FPS-klassiker, tillsammans med all härlig kontrovers som uppstod vid dess lansering på 90-talet. Spelets våld trappades upp till helt absurda nivåer i den suveräna Brutal Doom-modden och nu har moddaren Sergeant_Mark_IV siktet inställt på att även göra 64-porten av spelet mer brutalt.

Häromdagen postades ett nytt inlägg som berättade att modden sakta men säkert närmar sig spelbart. En officiell trailer har utlovats anlända mycket snart och tills dess kan vi avnjuta ett första intryck på vad vi kan förvänta oss. Redan nu ser det rätt lysande ut.

Doom 64 har tidigare fått en så kallad "total conversion" (TC) för att kunna köras på datorer. Brutal Doom 64 kommer att bli sin egen TC för Doom-porten GZDOOM, liknande den hos Brutal Doom.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

Spel i den här artikeln

About the author

Jonas Pettersson

Jonas Pettersson

Redaktör / Assisterande chefredaktör

Ingen på redaktionen vet exakt var Jonas härstammar, men trots sin uppväxt i de värmländska skogarna har han inte undkommit det magiska mediet som är dator- och tv-spel. Hans vanligaste genres rör sig inom FPS, actionrollspel och skräck.

Fler artiklar av Jonas Pettersson