Dagens Dota-bomb: Arteezy och Universe till Team Secret efter att EG krackelerat

Misery och W33haa får lämna mästarlaget från Shanghai Major.

För den som följer den professionella Dota 2-scenen är byten i laguppställningar inget nytt. Svenska favoriterna Alliance har till exempel genomfört en rad sådana de senaste åren innan de hittat tillbaka till samma uppsättning spelare som vann The International 2013.

Även Team Secret och Evil Geniuses har gjort sin beskärda del spelarbyten, och nu verkar det vara dags igen. Secret har precis annonserat att de droppar danske Rasmus "Misery" Filipsen och syrisk-rumänske Aliwi "w33haa" Omar inför vårsäsongen. Valve har i samband med sina major-turneringar bestämt att lagen måste fastställa sina uppställningar en bra bit innan en major drar igång vilket innebär det blir transferstopp fyra gånger om året.

De som fyller Miserys och w33haas platser är Artour "Arteezy" Babaev och Saahil "Universe" Arora som fram tills helt nyligen varit framgångsrika med Evil Geniuses. Ändringarna görs trots att Team Secret just vunnit The Shanghai Major, vinterns största event.

Arteezy är en av de mest ikoniska spelarna inom Dota 2 och har varit med i Team Secret en gång förut. Kanadensaren respekteras för sina färdigheter i spelet men har ett rykte om sig att vara en riktig gnällspik och han har en kaxighet som många gånger gränsar till dryghet. Därmed är uppfattningarna om honom inom Dota 2-communityt tudelade.

Med sig denna gång har han alltså lagkamraten Universe från Evil Geniuses och för att göra saken ännu värre för det nordamerikanska har det också kommit rapporter att även Clinton "Fear" Loomis och Sumail "SumaiL" Syed Hassan lämnat. Det skulle innebära att den enda återstående medlemmen är kaptenen Peter "ppd" Dager. Detta i ett lag som fram tills helt nyligen ansågs som ett av världens absolut bästa.

Detta är en i sanning turbulent period inom Dota 2 mina vänner.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Petter Hansson Frank

Petter Hansson Frank

Esport-redaktör

Trots uppväxten som bondpojk i en av Jämtlands avkrokar lyckades Petter tidigt intressera sig för spel i alla dess former. I dagsläget får dock nästan allt annat stryka på foten för Dota 2, ett spel som Petter borde vara proffs i vid det här laget.

Relaterat material

BlizzCon 2015: Här är nya hjältar från Overwatch

Tre nya, färgglada typer introducerades

Eurogamer Live: Paragon

Följ med Petter Hansson Frank när han tar sig an Epics kommande MOBA.

Blizzard söker folk för ännu ej utannonserat projekt

Två jobb har utannonserats hos Blizzard.

Andra saker på sidan...

Kommentarer (0)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading